“Не треба боятися”: У ТЦК закликали всіх чоловіків пройти ВЛК

За словами начальника Кременчуцького РТЦК Мирослава Волкова, якщо військовозобов’язаний приходить уточнити дані та пройти ВЛК, це не означає, що сьогодні-завтра його мобілізують.

Військово-лікарську комісію необхідно проходити раз на рік. Про це сказав керівник Кременчуцького районного територіального центру комплектації та соціальної підтримки Мирослав Волков в інтерв’ю “Кременчуцькому Телеграфу”.

Начальник ТЦК заявив, що якість роботи військово-лікарських комісій у районі дещо покращилася — там повністю замінили склад лікарів і голову ВЛК. Волков підкреслив, що не має нарікань на їхню роботу.

Як зазначає голова ТЦК, згідно з наказом №402, військовозобов’язані громадяни в мирний час мають проходити ВЛК раз на п’ять років. Однак, за його словами, до цього наказу було внесено правку, згідно з якою проходити ВЛК потрібно щорічно.

“Тобто військовозобов’язаний, який пройшов ВЛК рік тому, знову зобов’язаний її проходити”, — сказав він.

За словами Волкова, якщо військовозобов’язаний не згоден із рішенням ВЛК і хоче оскаржити рішення комісії, то йому варто звернутися до РТЦК.

“Ми узгоджуємо з обласною ВЛК час прибуття, направляємо його і там розглядається його скарга. І рішення районної ВЛК або скасовують, або підтверджують”, — пояснив він.

Волков закликав усіх військовозобов’язаних з’явитися в РТЦК, уточнити свої облікові дані та пройти ВЛК. За його словами, суспільство має усвідомити, що на сьогодні стоїть питання виживання української держави.

“Не потрібно боятися РТЦК. Дуже багато фейків, неправдивої інформації зараз доноситься до суспільства. Повірте мені, якщо ви приходите в РТЦК і СП, це не означає, що сьогодні-завтра ви будете мобілізовані”, — сказав він.

Нагадаємо, за даними ЗМІ від 21 лютого, проходження чоловіком військово-лікарської комісії не гарантує автоматичного звільнення від подальшого отримання повістки, і деякі військовозобов’язані можуть бути викликані на службу повторно.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Росії хочуть знести пам’ятник “вагнерівцям”: назріває скандал

У Росії, у підмосковному місті Воскресенськ хочуть знести пам’ятник, встановлений на честь бойовиків ПВК "Вагнер"…

7 хв. ago

Улюблена стрижка парижанок: модні експерти розповіли, яка зачіска додасть осінньої романтичності образу

З початком осіннього сезону багатьом жінкам хочеться змін – додати романтичності у свою зовнішність. Але не…

14 хв. ago

Росію сколихнули одразу три землетруси: в будинках обвалилася штукатурка

У ніч проти 20 вересня в Кемеровській області Росії сталися одразу три землетруси. Жителі відчули поштовхи, у…

23 хв. ago

У Тернополі чоловіки співали на вулиці російський шансон – “концерт” закінчився у ТЦК

У центрі Тернополя кілька п'яних чоловіків співали російський шансон. "Концерт" відбувався на Театральній площі недалеко…

32 хв. ago

“Вічна” ядерна батарея виявилася у 8000 разів ефективнішою за аналоги: як вона влаштована

Батарея, розроблена вченими з китайського університету Сучжоу, використовує енергію радіоактивного розпаду — процесу, який відбувається…

40 хв. ago

Столтенберг назвав єдину умову, за якої війна може закінчитися

Чим сильнішою та тривалішою буде підтримка України, тим швидше може завершитися війна, розв'язана Росією. За…

45 хв. ago