У Пентагоні хотіли, щоб ЗСУ використали іншу тактику під час літнього контрнаступу

Військове керівництво США уявляло собі класичний “загальновійськовий бій”, схожий на битву з Другої світової війни.

Керівництво Пентагону хотіло, щоб українська армія застосувала у контрнаступі
зовсім іншу тактику ніж та, до якої ЗСУ звикли за час війни на Донбасі. Про це обізнані джерела розповіли Washington Post.

Джерела стверджують, що в лютому в Пентагоні відбулася нарада, на якій обговорювали стратегію українського контрнаступу на півдні. Тоді командувач Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі та міністр оборони Ллойд Остін висловили переконання, що для досягнення успіху Україна “повинна воювати по-іншому”, ніж вона звикла.

“З 2014 року вони зосередилися на запеклій, але не інтенсивній боротьбі з силами Росії на сході Донбасу. Організація широкомасштабного наступу вимагала б значних змін у структурі і тактиці сил і засобів”, – вважали керівники Пентагону.

Міллі та Остін сходилися на думці, що ЗСУ мають втілити на полі бою концепцію так званого “загальновійськового бою” (combined arms). Тобто широкомасштабних маневрів за зразком великих битв Другої світової війни.

“Замість того, щоб вести вогонь з артилерії, потім “просуватися вперед” і ще стріляти, українці мали б “воювати і стріляти одночасно”, а новопідготовлені бригади – рухатися вперед із бронетехнікою та артилерійською підтримкою “якимось симфонічним способом”, – пояснив цю ідею один зі співрозмовників видання.

Саме до такого бою українських солдатів намагалися підготувати західні інструктори під час навчань на європейських полігонах взимку і навесні. Однак, якщо американські підрозділи відпрацьовують навички загальновійськового бою щонайменше рік, то українці мали на підготовку лічені місяці.

Ольга Степанова

Recent Posts

На війні з Росією загинув зять Ірини Фаріон

Військовий Василь Особа, який був чоловіком Софії Семчишин, доньки мовознавиці Ірини Фаріон, загинув на війні…

1 хв. ago

Як вплине на мобілізацію зміна термінів явки до ТЦК: пояснення адвоката

Скорочення термінів явки до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) жодним чином принципово нічого…

41 хв. ago

Найбагатша росіянка втратила половину свого статку

Засновниця російського гіганта онлайн-торгівлі Wildberries Тетяна Кім, яка вважається найбагатшою жінкою в Росії втратила майже…

44 хв. ago

В Україні знову буде тепло: прогноз погоди на тиждень, 7-13 жовтня

Наступного тижня в Україні очікується помірно тепла погода, з періодичними дощами, які подекуди супроводжуватимуться грозами. Про…

48 хв. ago

Ліміти на карткові перекази: ПриватБанк скасує обмеження для частини клієнтів

На деяких клієнтів ПриватБанку не буде поширюватись ліміт на перекази з картки на картку, встановлений…

59 хв. ago

“Вагітна онлайн”: модель OnlyFans вразила українців “історією кохання” (відео)

В українському сегменті Інтернету обговорюють історію, пов’язану з моделлю OnlyFans. Дівчина розповіла подробиці свого інтимного життя,…

1 годину ago