ЗСУ відновили позиції біля Часового Яру та в Торецьку – звіт ISW

Українські війська повернули контроль над позиціями на південний схід від Часового Яру, а також у південній частині Торецька в Донецькій області. Водночас окупанти просунулися на схід від Сіверська та на південний схід від Покровська. Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Операція ЗСУ в Росії

Українські та російські війська нещодавно просунулися на основному українському виступі в Курській області.

Геолокаційні знімки, опубліковані 25 жовтня, показують, що українські сили просунулися на захід від Борок (південний схід від Суджі). Інші геолокаційні кадри того ж дня свідчать, що російські війська відбили позиції на схід від Обухівки (південний схід від Коренево).

25 жовтня бої тривали в районі Глушкова на захід від основного українського виступу в Курській області, однак підтверджених змін у лінії фронту не було. Російські джерела, включаючи Міністерство оборони РФ, заявили, що українські сили безуспішно атакували за допомогою одного танка та двох ББМ поблизу Нового Шляху (на південь від Глушкова). Один із російських блогерів зазначив, що є непідтверджені повідомлення про те, що деякі українські підрозділи відступили за міжнародний кордон до України після боїв біля Нового Шляху, але Інститут вивчення війни (ISW) не знайшов підтверджень цієї інформації.

Харківська область

Російські війська продовжили наступальні операції на півночі Харківської області 25 жовтня, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Російські війська продовжили наземні атаки в районі Вовчанська та Стариці (на південний захід від Вовчанська) 24 і 25 жовтня.

Луганська область

Російські війська продовжили наступальні операції вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна 25 жовтня, але підтверджених змін на лінії фронту не було.

Російські джерела стверджували, що війська РФ просунулися на два кілометри в районі Стельмахівки та контролюють “велику частину” Кругляківки (на південь від Куп’янська). ISW не спостерігав підтвердження цієї заяви.

Донецька область

Російські війська нещодавно просунулися на схід від Сіверська. Геолокаційні кадри, опубліковані 16 жовтня, вказують на те, що російські війська просунулися на південний захід від Верхньокам’янки (на схід від Сіверська) під час російської механізованої атаки чисельністю до взводу.

Нещодавно українські сили відновили позиції біля Часового Яру на тлі російських наступальних операцій у цьому районі 25 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 24 жовтня, показують, що українські сили діють на південний схід від Часового Яру на шахті Блок 9, де ISW раніше спостерігав дії російських сил, що вказує на те, що українські сили нещодавно відновили втрачені позиції в цьому районі.

Нещодавно українські сили відновили позиції у південному Торецьку. Геолокаційні кадри, опубліковані 25 жовтня, показують, що українські сили діють уздовж вулиці Тоболенка у південному Торецьку, де ISW раніше спостерігав підтверджені російські наступи, що вказує на те, що українські сили нещодавно відновили втрачені позиції у цьому районі.

Російські війська продовжили наступальні операції на схід від Курахового 25 жовтня, але жодних підтверджених змін лінії фронту у цьому районі не було.

Російські війська продовжили наступальні операції на південний схід від Донецька 25 жовтня, але підтверджених змін на лінії фронту не було. Російські війська продовжили наступальні операції на північний схід від Вугледару в районі Костянтинівки, Катеринівки, Антонівки та Водяного та на північ від Вугледару в районі Новоукраїнки та Богоявленки 24 та 25 жовтня.

Ні російські, ні українські джерела не повідомляли про російську активність у районі кордону Донецької та Запорізької областей 25 жовтня.

«Південна вісь»

Російські війська продовжували наступ на заході Запорізької області на північний схід від Роботиного в районі Новоандрівки та на північ від Роботиного у напрямку Новоданилівки 24 та 25 жовтня, проте підтверджених змін лінії фронту не було.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Не врятують навіть оновлені дані: кого з чоловіків примусово доставлять до ТЦК

Військовозобов'язані українці, які оновили дані у додатку "Резерв+", почали отримувати повідомлення про порушення військового обліку…

1 хв. ago

Летовище майбутнього: Саудівська Аравія будує найбільший аеропорт планети

Шість гігантських злітно-посадкових смуг, 12 квадратних кілометрів магазинів і цінник у 23 мільярди фунтів стерлінгів…

7 хв. ago

До України йдуть прохолода та мокрий сніг: синоптикиня назвала точні дати

В Україні продовжує панувати поле підвищеного тиску, тому істотних змін погоди найближчим часом не передбачається. Однак на…

10 хв. ago

Гучний скандал навколо будинку у Києві, де “Шахед” убив 14-річну дівчинку: подробиці шокують

Розбита російським "Шахедом" київська багатоповерхівка — ці кадри шокували мільйони українців наприкінці минулого грудня, облетівши…

20 хв. ago

Вінстон Черчилль повернувся: привид прем’єра Британії помічений у жіночому туалеті

Вінстон Черчилль не може спочити навіть після смерті, і тепер він обрав собі незвичне місце…

26 хв. ago

Коли вигідніше купувати квартиру: наприкінці 2024-го чи вже у 2025 році

Через повномасштабне вторгнення ситуацію на ринку нерухомості важко назвати цілком стабільною. Багато потенційних покупців відкладають…

29 хв. ago