Чи застосує РФ ядерну зброю: аналітики проаналізували заяви Путіна

Аналітики, посилаючись на нещодавні погрози диктатора щодо ядерної конфронтації між Росією та країнами Заходу, пояснили їх спробою посилити контроль над ухваленням рішень західними лідерами, а також не допустити, аби Україна змогла використовувати західні озброєння для ударів по території Росії.

Як пише ISW, Путін радше за все прагне вдихнути нове життя в набридлу інформаційну операцію Кремля з брязкання “ядерною шаблею” та викликати нову хвилю паніки серед в особливо критичний момент політичних дискусій про здатність України застосувати надану Заходом зброю для ударів по російських об’єктах.

Представники Кремля вже неодноразово посилалися на невдало завуальовані загрози ядерного протистояння між Росією та Заходом, зокрема під час ключових моментів західних політичних дебатів щодо подальшої військової допомоги Києву.

Крім того, подібну тактику застосовують під час поточних дебатів про право України використовувати надані Заходом системи для нанесення дальніх ударів по російських військових об’єктах. Метою є викликати страх у тих, хто ухвалює рішення.

Російське ядерне брязкання шаблями є частиною зусиль Кремля зі сприяння стримуванню Заходу, а не свідченням готовності Росії застосувати ядерну зброю. Росія навряд чи застосує ядерну зброю в Україні або деінде, – вважають в ISW.

Нагадаємо, Путін оголосив про зміни в доктрині ядерного стримування Росії. Нововведення включають розширення опису держав і військових союзів, щодо яких можливе ядерне стримування, а також доповнення переліку загроз, що можуть спонукати до ядерної відповіді.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Журналіст знайшов африканського “двійника” Путіна

Український журналіст Леонід Швець порівняв російського диктатора Володимира Путіна з президентом Екваторіальної Гвінеї Теодоро Обіанг Нгема…

2 хв. ago

Один із найбідніших регіонів Росії став лідером за витратами на пам’ятники загиблим на війні в Україні

Журналісти російських опозиційних ЗМІ побічно підтвердили той факт, що на війну в Україну вирушають росіяни…

6 хв. ago

Стюардеса застерегла туристів від повторення поширеної помилки: стосується багажу

Ні для кого не секрет, що за туристами під час відпустки полюють полчища шахраїв і…

9 хв. ago

Штраф за ремонт авто: з водіїв здирають солідні суми за поширене порушення

Раніше для багатьох українських водіїв ремонт автомобіля просто на вулиці біля дому був звичайною справою.…

13 хв. ago

“Плюс сто мільярдів”: у Раді назвали критерії роботодавця для економічного бронювання

У Раді напрацювали концепцію економічного бронювання з врахуванням можливостей компаній, які працюють у регіонах з різним рівнем…

15 хв. ago

Міський радник 15 років підглядав за жінками у спальнях та ваннах, записуючи відео

Міський радник у Західному Йоркширі (Велика Британія), який керував ІТ-бізнесом, Роберт Голден використовував приховані камери,…

20 хв. ago