“Тотальний дебілізм”: в “Азові” пояснили, чому не вдався контрнаступ у 2023-му

Начальник штабу бригади Національної гвардії “Азов” Богдан Кротевич заявив, що український контрнаступ 2023 року був “дебільним”. Про це він повідомив у проєкті “Дивись”.

Він наголосив, що наступати на пʼять ліній оборони — це “дебілізм”. За його словами, не варто йти в атаку туди, де у ворога пʼять ліній оборони, краще наступати туди, де захист слабший.

“Мені страшно, якщо росіяни вивчили українську, почали дивитися моє інтерв’ю і такі оп, до речі, треба шукати місця, де лінія фронту за весь час взагалі не зсунулася. А таке місце було біля Нью-Йорка, зараз у Нью-Йорка противник наступає”, — сказав Богдан Кротевич.

Він зауважив, що в місцях, де немає жодних зсувів ані в один, ані в інший бік, особовий склад стає “халатним”, не копає окопи, військові ходять у повен зріст тощо. Потрібно бити там, де ворог втрачає пильність.

“Мене це вбиває, мене не так війна вбиває, мене оце вбиває — просто такий тотальний дебілізм, просто тотальний дебільний контрнаступ”, — заявив Кротевич.

За словами військового, хтось ухвалив рішення наступати саме на ту ділянку фронту, напевно, був консиліум, на якому хтось виступав “за”, а хтось “проти”, проте рішення є, а контрнаступ був “дебільним”.

Крім цього, як він нагадав, тоді була інформація, що росіяни готові віддати територію, відійти до Токмака у Запорізькій області, де в них була основна лінія оборони. Проте потім ворог побачив, як 47-ма бригада проламала їхню лінію та зайшла приблизно на девʼять кілометрів вглиб, аж тут поруч інша бригада, навіть не доходячи до цієї лінії оборони, починає стріляти, як зауважив Кротевич, одне в одного. В результаті 47-ма пішла назад, бо її може обійти ще одна бригада.

Боєць додав, що не знає, який був обмін інформацією між бригадами. Він просив одного з командирів на цьому напрямку приїхати на взаємодію, проте той відмовив.

Ольга Степанова

Recent Posts

Шахрайська схема з залізничними квитками: УЗ попередила про наслідки для покупців

"Укрзалізниця" виявила, що під час купівлі квитків на популярні рейси спекулянти пробують обійти ідентифікацію покупця через…

10 хв. ago

Користувачі Apple масово скаржаться на iOS 18: як оновлення “вбиває” iPhone

Користувачі iPhone масово скаржаться на проблеми зі смартфонами – швидко розряджається батарея. Ця проблема з'явилась…

19 хв. ago

Обмежено придатних українців до 25 років не братимуть до війська: що буде з уже мобілізованими

В Україні припинять мобілізацію обмежено придатних чоловіків віком до 25 років. Відповідний указ видасть Міністерство…

28 хв. ago

“Він просто геній”: пілот-віртуоз посадив літак лише з одним робочим колесом в шасі (відео)

Пілот-віртуоз здійснив "хрестоматійну" аварійну посадку на одному колесі. На драматичних кадрах можна побачити, як літак…

37 хв. ago

Стали відомі нові подробиці про загибель батискафа Titan і його екіпажу

Берегова охорона США опублікувала кадри загибелі підводного човна Titan після його смертоносного вибуху в червні…

50 хв. ago

Більшість працівників ТЦК не були на війні, – боєць із 3 ОШБр

У Третій окремій штурмовій бригаді (3 ОШБр) розкритикували жорсткі дії, які іноді застосовують працівники ТЦК,…

57 хв. ago