Кожен буде на фронті: в Міноборони розповіли, що чекає всіх українців

Міністерство оборони та український уряд намагається створити справедливу систему мобілізації й своєрідний суспільний договір. Якщо це реалізується, то не буде цькування військовослужбовців, які після поранень пішли працювати у територіальні центри комплектування (ТЦК). Про стратегію мобілізації в Україні заступниця міністра оборони Наталя Калмикова розповіла 26 червня під час Всеукраїнського форуму “Культура під час війни. Людський капітал”.

Калмикова пояснила, що урядовці зараз працюють відразу у кількох напрямках. По-перше, вони намагаються залучити в армію людей. По-друге — розвинути патріотизм та культуру. Чиновниця нагадала, що ЗСУ за два роки війни зросли у чотири рази й протистоять ЗС РФ, які ще більша. Тим часом на фронті третій рік поспіль перебувають українські військовослужбовці. Тому громадянам потрібно усвідомити, що вони мають замінити військових, які зараз воюють з ворогом. Подібні рішення — це “питання справедливого ставлення” та “суспільного договору”.

“Кожен громадянин повинен розуміти, що незалежно від фаху в мирному житті, він має прийти на заміну своїм колегам, які перебувають зараз на фронті”, — пролунало під час трансляції форуму.

Також заступниця міністра згадала про українців, які опинились “в екзилі” і “там розвивають культуру”. З її слів, вона хотіла б запитати у них — “за що загинули люди в Україні”. Крім того, є проблема ставлення до працівників ТЦК, яких, на думку чиновниці, “демонізували”.

“Питання, на яке ми усі шукаємо відповідь — це як створити такий суспільний договір, щоб бійці, які воювали, були поранені, стали обмежено придатними й прийшли служити в ТЦК, не ставали ізгоями, тому що в нашій інформаційній сфері вже максимально демонізували працівників ТЦК”, — сказала Калмикова.

Зазначимо, на початку червня заступниця міністра оборони розповіла про хід реформи системи мобілізації — про розвиток системи рекрутингу. Калмикова заявила, що на одного рекрута припадає троє мобілізованих. Подібне співвідношення свідчить про наявність потенціалу для подальшої відсічі ворогу.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ікона стилю: 5 неперевершених образів Саманти Джонс із “Секс і місто”

Через 26 років після зйомок завершального сезону серіалу "Секс і місто" одна з головних героїнь…

3 години ago

Синоптики дали прогноз на липень: яка погода чекає на українців

На початку липня по всій території України утримається спекотна погода. Стовпчики термометрів у деяких областях досягнуть…

3 години ago

У Раді пропонують підняти зарплату помічникам депутатів: цифра шокує

Народні депутати планують підняти зарплати своїм помічникам. До парламенту внесли законопроєкт про встановлення щомісячної грошової винагороди на…

3 години ago

Пророцтво “живого Нострадамуса” про астероїд збулося: чого варто очікувати

Бразильський екстрасенс Атос Саломе зробив сміливу заяву про астероїд, яка збулася. Про це пише Daily Star.…

3 години ago

ДБР перевірить дії Содоля під час командування обороною Харківського напрямку

Слідчі перевірять дії генерал-лейтенанта Юрія Содоля під час його командування обороною Харківського напрямку. Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням…

3 години ago

Кому з українців не потрібно оновлювати дані до 16 липня

Чинний законопроєкт про мобілізацію №10449 був підписаний президентом України Володимиром Зеленським та вступив у дію…

3 години ago