Військовий пояснив, що заважає ЗСУ знищити установки, якими РФ б’є по Харкову

Збройні сили України готові знищити установки, з яких російська армія веде обстріл Харкова. Однак на заваді стоїть одне суттєве питання, пов’язане з обмеженнями на застосування певних вогневих засобів по території Російської Федерації, що накладені міжнародними партнерами, зокрема США.

Про це розповів командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів “Ахіллес” 92-ї ОШБр Юрій Федоренко в інтерв’ю ТСН. 

Заборона на застосування зброї проти РФ

За словами Федоренка, ЗСУ знають місцезнаходження російських установок, зокрема систем С-300 та С-400, які щоденно руйнують Харків. Вони також знають, де противник концентрує легкоброньовану і броньовану техніку та артилерійські засоби. Проте українським військовим заборонено знищувати ці об’єкти через обмеження, накладені міжнародними партнерами.

“Ми не можемо знищувати противника в районах його зосередження, де він концентрує легкоброньовану і броньовану техніку, певні артилерійські засоби і, що основне, це засоби протиповітряної оборони і системи С-300, С-400, якими щоденно руйнують Харків. Тобто Сили оборони знають, де вони стоять, ми можемо їх знищити. У нас є чим знищити, але є заборона на застосування цих засобів”, — пояснив Федоренко.

Юрій Федоренко зазначив, що українські дипломати активно працюють над вирішенням цього питання. Військовий висловив сподівання, що найближчим часом обмеження будуть зняті.

“Я думаю, що 3-4 тижні, і ми досягнемо того, що ці вогневі засоби дадуть можливість застосувати”, — підсумував він.

Ольга Степанова

Recent Posts

Так просив Брюс Вілліс: дружина тяжкохворого актора гульнула на повну котушку

Дружина Брюса Вілліса нещодавно відзначила 46-й день народження. Емма Хемінг поділилася милим відео, на якому зображені…

9 хв. ago

Потрібні не юристи, а трактористи: Кабмін готує масштабні зміни в освіті

Міносвіти розраховує збільшити кількість випускників дев’ятих класів, які обирають професійне спрямування, до 45%. Про це повідомив заступник міністра освіти…

25 хв. ago

Ні до 16 липня, ні після: кому не потрібно оновлювати дані до ТЦК

З 18 травня 2024 року набрав чинності новий закон про мобілізацію, який зобов’язує всіх військовозобов'язаних…

30 хв. ago

В Україні стрімко дешевшають літні ягоди: яка причина

Наприкінці червня 2024 року на українських ринках суттєво здешевшали сезонні ягоди. Ціни знизились через низку…

36 хв. ago

З чим носити штани палаццо влітку 2024: “ангел” Victoria’s Secret Ельза Госк поділилася порадою

Вишукані штани палаццо стали одним із ключових трендів літа 2024 року, але їх стильне поєднання з…

38 хв. ago

Податкова побачить рахунки українців за кордоном: що це означає — пояснила адвокатка

Податкова скоро отримає інформацію про стан банківських рахунків резидентів України за кордоном, а також цілу низку фінансової…

42 хв. ago