“Погано говорить і перекошене обличчя”: ексдружина звинуватила ТЦК у викраденні чоловіка з паралічем на Закарпатті

В Україні розгорівся новий скандал через мобілізацію. Днями в соцмережах киянка Анна Либа розповіла, що на Закарпатті представники Хустського військкомату мобілізували її колишнього чоловіка 45-річного Олександра Мартиненка, який має частковий параліч, але, за її словами, тим не менш якимось дивним чином ВЛК визнала його придатним.

Про це пише ТСН.

“Близько тижня тому, 20 лютого мій колишній чоловік зателефонував та попрохав допомоги у пошуках професійного невропатолога. Я у нього запитала про те, що ж сталось, на що він відповів, що перебуває в учбовому центрі”, – розповідає Анна Либа.

Та продовжує: “Я почала збирати інформацію по крупинках та з’ясувала, що мій колишній чоловік був мобілізований 23 січня 2024 року. Він мені розповів, що його забрали прямо на дорозі, витягнули з машини, били, ВЛК як такої не було – взяли кров з пальця, щоб, напевно, з’ясувати групу крові і все“.

За словами Анни, її чоловік розповів, що його тягали по коридору люди в балаклавах.

“Він погано говорить, у нього перекошено обличчя. Я не лікар, щоб ставити діагноз, я все знаю з його медичних документів. У чоловіка парез (параліч) правої сторони”, – перераховує хвороби Мартиненка Анна Либа.

Та додає: “Я добиваюсь законності при проведенні військово-лікарської комісії. Я законослухняна громадянка, я за мобілізацію для того, щоб боротися проти російської агресії. Написала заяву в правоохоронні органи для того, щоб була встановлена правда. Ми не маємо права виловлювати людей на дорозі, викрадати їх та перевозити в іншу область. Це нонсенс в європейській країні. Знаю, що чоловік працював законно, не переховувався. Наразі про те, в якому він стані – це мені не відомо. У нього є направлення на МРТ, але військова частина його не відпускає, сьогодні вранці я до нього не дозвонилась”.

Закарпатський обласний ТЦК публічно поки що ніяк не прокоментував ситуацію з мобілізацією Олександра Мартиненка.

Ситуація щодо цього мобілізованого вивчається. Поки що це інформація, яка не є підтвердженою, інформація, яка є в соцмережах. Не виключено, що офіційний коментар буде опублікований пізніше, але не виключається, що коментаря взагалі не буде, тому що джерела походження інформації про все це не викликають довіри”, – повідомили ТСН.ua джерела серед закарпатських військових, які мають відношення до мобілізації в регіоні та до Закарпатського обласного ТЦК.

Ольга Степанова

Recent Posts

Столтенберг заявив, що в перші дні війни Зеленський ховався в бункері від “російських убивць”

Колишній генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг згадав про те, як познайомився з президентом України Володимиром…

2 хв. ago

Це ще не межа: НБУ назвав причини стрімкого подорожчання продуктів

Фактична споживча інфляція у серпні очікувано прискорилася до 7,5% у річному обчисленні. Одним із основних…

11 хв. ago

Шукали відповідь 75 років: у Гарварді знайшли секрет щастя

Багато хто витрачає роки свого життя, щоб розгадати секрет щастя і здоров'я. Є переконання, що людина має…

17 хв. ago

80% українок не шукають роботи: згодні на маленьку зарплату

З початку війни в Україні виникла серйозна кадрова криза. Багато працівників, особливо в медицині та…

22 хв. ago

Жінка кричала і задихалася: у Харкові косметологиня вбила свою пацієнтку

У Харкові затримано косметологиню, через дії якої померла клієнтка. Про це повідомили у поліції Харківської області. За…

36 хв. ago

Багатьох мобілізують: Далеко не всім студентам ТЦК дадуть відстрочку цієї осені

Мобілізація студентів в Україні у 2024 році здійснюється відповідно до закону №10449. Більшість студентів, які…

42 хв. ago