Україна змінює стратегію війни – британські ЗМІ

Україна веде проти Росії одночасно дві війни: одна – безпосередньо на лінії фронту, інша – на території РФ, яка змінює правила гри та завдає Москві найбільшої шкоди. Про це пишуть журналісти британського журналу The Spectator.

Видання нагадало про удар українськими безпілотниками по нафто- та газопереробному заводу та експортному нафтовому терміналу в Усть-Лузі під Санкт-Петербургом. За словами журналіста, цей удар «серйозно підірвав здатність Росії виробляти та експортувати паливо».

«Фактично ці безпілотники українського виробництва виявилися більш успішними у запровадженні санкцій проти російської торгівлі вуглеводнями, ніж усі невдалі спроби Заходу обмежити ціни та запровадити ембарго на російський експорт», – йдеться у публікації.

Журналісти також додали, що близько 40% економіки РФ працює на війну. А більшість із цих витрат покриваються саме за рахунок продажу нафти та газу. Видання пояснює, що російська інфраструктура є ідеальною метою для українських безпілотників.

«Насосні станції, термінали ЗПГ та нафтопереробні заводи – це величезні розлогі промислові об’єкти, які зручно заповнювати легкозаймистим продуктом. Росія має одну структурну вразливість, якої не має Україна: її величезна територія та розпорошена інфраструктура унеможливлюють захист кожного трубопроводу, заводу та мосту», – йдеться у матеріалі.

Видання вказує, що завдяки дронам та далекобійним ракетам Україна може зробити цю війну «занадто дорогою та болісною для Путіна, щоб її продовжувати».

Ольга Степанова

Recent Posts

Як врятуватись від спеки без кондиціонера: п’ять дієвих порад

Під час вимкнення світла у спеку особливо важко без кондиціонерів. Але є низка дієвих способів,…

6 хв. ago

Росія передала США “секретний план“ з умовами завершення війни в Україні

Український журналіст, телеведучий та політик Дмитро Гордон повідомив основні тези "секретного плану", який планує реалізувати…

20 хв. ago

Знову дистанційка: батьків та школярів уже попередили

Учні шкіл у Львівській області ризикують розпочати навчальний рік у дистанційному форматі, якщо навчальним закладам не дозволять…

29 хв. ago

До кінця року служити підуть усі: у Раді попередили українців – пакуйте рюкзаки

У Комітеті Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки оцінили, скільки військовозобов'язаних громадян…

42 хв. ago

Російський моряк перейшов на бік України й спалив ракетний корабель ВМФ РФ

Головне управління розвідки Міноборони України сьогодні, 3 липня, провело пресконференцію спільно із Легіоном "Свобода Росії".…

44 хв. ago

Світла майже не буде: Укренерго на завтра зробило найжорсткіші графіки

Українці давно звикли жити в умовах блекауту. Тут "дякую" варто сказати сусідові зі Сходу - він…

47 хв. ago