Бої за Селидове: названо ймовірну причину, чому росіяни не знищують місто

Російська армія кілька діб поспіль штурмує місто Селидове на Донеччини, але поки не “стирає з обличчя землі”, бо, імовірно, хоче у майбутньому задіяти його для наступу на Покровськ.

Як зазначив пресофіцер 15 бригади Нацгвардії “Кара-Даг” Віталій Миловидов в етері “Радіо Свобода”, 21 жовтня росіяни почали широкомасштабний та чисельний штурм міста одразу з декількох напрямків.

За його словами, дуже велика кількість окупантів просочується та намагається закріпитися у приватному житловому секторі міста, чекаючи на підкріплення. Водночас Сили оборони намагаються знищувати окупантів та не давати їм цієї можливості закріпитися, додав пресофіцер.

Він акцентував, що російська армія завдає ударів по місту керованими авіаційними бомбами, дронами, артилерією, але водночас не знищує його повністю. На його думку, Селидове має певне вигідне географічне розташування, та росіяни планують у майбутньому у власних цілях використати цю його особливість та міську інфраструктуру. Зокрема, задля наступу на Покровськ.

Аналітик моніторингового проєкту DeepState Руслан Микула зазначив, що Селидове – дуже велике місто, в якому багато підвалів, де можна буде розквартирувати величезне число особового складу.

“Там можна буде приховати техніку, легку автомобільну техніку. Власне, якраз Селидове покращить їхню логістику і дасть змогу підтягнути більшу кількість живої сили та техніки для того, щоб уже проводити далі штурмові дії на Покровськ”, – сказав аналітик.  

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Українка, яка впала з другого поверху та вибила зуби, викликала фурор в мережі

Популярний український блогер Ніколас Карма поділився новим роликом, головною героїнею якого стала жителька Запоріжжя. Українка…

6 хв. ago

Найпопулярніші моделі авто для викрадення в Україні за 2024 рік: злодії облюбували пікапи та бусики

В Україні відзначається різке скорочення кількості викрадень авто. За січень–вересень 2024 року вкрали 765 транспортних…

15 хв. ago

Прогноз погоди на вихідні 26–27 жовтня: де буде найтепліше

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…

16 хв. ago

Війська КНДР в Україні викликають головний біль у Китаю, – Foreign Policy

Направлення військ армії КНДР на війну Росії проти України непокоїть Китай. Про це пише Foreign Policy. Видання нагадує,…

23 хв. ago

Перукар “почаклував” над бездомним і тепер його плутають із зіркою: вражаюче перевтілення

Перукар Джошуа Сантьяго відомий тим, що подорожує по США й пропонує безплатну стрижку тим, хто…

34 хв. ago

Ганьба в погонах: заступник начальника ТЦК напав на вагітну жінку – відео вражає

Віра Боса-Іваненко, дружина військовослужбовця та майбутня мама, опинилася в центрі гучного конфлікту, який призвів до серйозного стресу…

40 хв. ago