Україна вже частково досягла всіх поставлених цілей у Курській області, – WSJ

Вторгненням у Курську область президент України Володимир Зеленський зробив сміливу і ризиковану ставку на те, що це не тільки виведе Росію з рівноваги і змусить її перекинути війська зі сходу, а й спонукає Захід більш рішуче підтримати Україну зброєю. Крім того, Зеленському також необхідно переконати втомлених українців, що вони все ще здатні битися.

І, як пише The Wall Street Journal, Україна вже частково досягла поставлених цілей – Курська операція вже змінила переважаючий наратив про те, що Україна нездатна зупинити військову міць Росії.

Реакція Заходу

На відміну від попередніх бойових дій, Україна тримала подробиці операції в таємниці від Заходу. Вторгнення в Курську область застало США зненацька і призвело до збентеження щодо того, чому Україна зробила такий радикальний крок і що буде далі, зазначив один з американських чиновників.

“Тепер адміністрація обережно чекає, чи окупиться ставка Зеленського. США надають Україні простір для проведення операції, намагаючись при цьому уникати публічного обговорення цього питання. Від Білого дому і Пентагону до штаб-квартири Європейського командування США в Німеччині чиновники спостерігають з обережним оптимізмом”, – пише WSJ.

Як пише видання, хоча Зеленський заявив, що мета Курської операції частково полягає у створенні “буферної зони”, але у Пентагоні все ще є питання – зокрема, чи планує Україна розширювати цю зону і як. Чиновники також не переконані, що Україна може утримати захоплену територію.

Цілі Курської операції

“За словами чиновників США, українська мета в Курську складається з трьох частин: змусити Росію відвести війська зі сходу України, зламати риторику про поразку на полі бою і поліпшити становище України перед можливими мирними переговорами. Наразі всіх трьох цілей частково досягнуто”, – зазначає видання.

Крім того, видання відзначає ще одне важливе досягнення Курської операції – збільшення кількості російських полонених, яких можна використовувати для обміну.

Росія, як і раніше, утримує набагато більше військовополонених, ніж Україна, але захоплення Києвом сотень у Курську наблизило їх до паритету, пише WSJ, зазначаючи також, що, згідно із заявою високопоставленого офіцера української розвідки на зустрічі з родичами військовополонених, шанси на обмін за участю солдатів “Азова” різко зросли.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago