Погнули гвинти і відламали хвіст: під Курськом FPV-дрон влучив по гелікоптеру Мі-8 РФ

Російський військовий гелікоптер Мі-8 постраждав від влучання ударного FPV-дрона Сил оборони. Гелікоптер зумів приземлитись, екіпаж вижив, але техніка вартістю 17 млн доларів отримала серйозні пошкодження. Про чергову втрату ЗС РФ в Курській області повідомили у мілітарному Telegram-каналі “Пионер запаса”.

Публікація у російському мілітарному каналі з’явилась о 12:33 25 серпня. Автор допису опублікував світлину, на якій видно потрощений гелікоптер Мі-8 ЗС РФ. Бачимо погнуті лопаті пропелера та приземлення не на шасі, а прямо на “живіт”. Помітні також пошкодження кабіни та задньої частини, від якої відвалилась пластина. Крім того, хвіст гвинтокрила відламався і волочиться по землі, свідчить фото.

Автор дописі стверджує, що російський Мі-8 ледве врятувався після “щільного вогню”. Внаслідок українських ударів пристрій втратив “деякий функціонал”, тому його вирішили терміново посадити посеред поля. У дописі запевняють, що екіпажу вдалось врятуватись.

У російському мілітарному каналі не вказується, де саме відбувся інцидент і чим саме вдарили Сили оборони. Більше деталей додав волонтер Сергій Стерненко. З його слів, події відбулись під час прориву в Курській області. Удар, орієнтовно, могли завдати важким FPV-дроном, яким керували бійці підрозділу М2 Центру спецоперацій “А” СБУ.

Поки що українське командування та у Telegram-каналі ЦСО “А” СБУ не було публікацій, які підтверджували б інформацію про збиття Мі-8 на Курщині.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

4 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

4 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

4 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

5 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

5 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

5 години ago