Погнули гвинти і відламали хвіст: під Курськом FPV-дрон влучив по гелікоптеру Мі-8 РФ

Російський військовий гелікоптер Мі-8 постраждав від влучання ударного FPV-дрона Сил оборони. Гелікоптер зумів приземлитись, екіпаж вижив, але техніка вартістю 17 млн доларів отримала серйозні пошкодження. Про чергову втрату ЗС РФ в Курській області повідомили у мілітарному Telegram-каналі “Пионер запаса”.

Публікація у російському мілітарному каналі з’явилась о 12:33 25 серпня. Автор допису опублікував світлину, на якій видно потрощений гелікоптер Мі-8 ЗС РФ. Бачимо погнуті лопаті пропелера та приземлення не на шасі, а прямо на “живіт”. Помітні також пошкодження кабіни та задньої частини, від якої відвалилась пластина. Крім того, хвіст гвинтокрила відламався і волочиться по землі, свідчить фото.

Автор дописі стверджує, що російський Мі-8 ледве врятувався після “щільного вогню”. Внаслідок українських ударів пристрій втратив “деякий функціонал”, тому його вирішили терміново посадити посеред поля. У дописі запевняють, що екіпажу вдалось врятуватись.

У російському мілітарному каналі не вказується, де саме відбувся інцидент і чим саме вдарили Сили оборони. Більше деталей додав волонтер Сергій Стерненко. З його слів, події відбулись під час прориву в Курській області. Удар, орієнтовно, могли завдати важким FPV-дроном, яким керували бійці підрозділу М2 Центру спецоперацій “А” СБУ.

Поки що українське командування та у Telegram-каналі ЦСО “А” СБУ не було публікацій, які підтверджували б інформацію про збиття Мі-8 на Курщині.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

31 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

32 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

34 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

44 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

46 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

47 хв. ago