Аналітики DeepState з’ясували, які сили Росія перекинула на Курщину

Росіяни перекинули на Курщину дуже багато різних підрозділів у вигляді невеликих «організмів», наприклад, батальйонів, витягнутих із бригад або у вигляді окремих спецпідрозділів. Про це пишуть аналітики DeepState.

В основному були залучені окремі підрозділи по типу «Ахмат», «Вагнер», «ветерани» тощо та спецпідрозділи ВДВ. Зокрема, їх діяльність можна було бачити у вигляді засад, полювань на невеликі мобільні групи, логістику тощо. Вони залучалися практично з самого початку операції.

«Про ефективність не говоримо, вона проявляється дуже по-різному, що часто стає смішним. Їх залученість також підтверджувалася взяттям в полон на початку операції», – повідомляють аналітики DeepState.

Також однією з основних сил стали підрозділи, перетягнуті з глибини Росії, які фігурують у вигляді різних родів військ та є вже складовою регулярної армії.

«Присутні й підрозділи з нещодавно відновлених або створених дивізій. Були помічені «організми», перетягнуті з бригад, які перебувають в зоні бойових дій на окупованій території України: Південь, Схід (зокрема, з району населеного пункту Роботине), східні кордони Харківщини/Луганщина. Варто звернути увагу, що дуже багато підрозділів залучено з району північних кордонів Харківщини, зокрема, з району Вовчанська. Ці перекидання були очевидними і логічними, адже вони перебувають найближче від Курщини», – ідеться у повідомленні.

Також, за даними аналітиків, 810-та бригада морської піхоти була знята з лівобережжя Херсонщини, де вона брала участь в операції на Кринках.

«Перекидання ще здійснюються і складно зробити повний висновок, які саме сили концентрує Московія на Курщині. Ситуація може динамічно змінюватися, а більш відомою картина стане, коли ці всі підрозділи будуть потроху випливати в публічний простір», – підсумували в DeepState.

Раніше повідомлялося, що вторгненням у Курську область мало на меті не тільки вивести Росію з рівноваги і змусити її перекинути війська зі сходу, а й спонукати Захід більш рішуче підтримати Україну зброєю та вмотивувати українців, втомлених війною. І частково Курська операція досягла своїх цілей. Про це пише The Wall Street Journal.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago