Прокуратура показала на відео момент прильоту російських бомб по “Епіцентру” в Харкові

Момент прильоту російських бомб УМПБ Д30-СН по Епіцентру у Харкові потрапив на камери спостереження. У прокуратурі Харківської області кажуть, що досліджують кадри, намагаючись встановити точну кількість людей, які перебували у приміщенні. Поки що відомо про двох загиблих, понад 10 людей пропали безвісти. 

На відеокадрах, які поширила прокуратура, видно момент цього жахливого влучання. Потужний вибух знищує будівлю “Епіцентру”, в якій перебувають люди. 

Також у прокуратурі повідомили, що кількість людей, яка перебувала у торговому центрі, будуть визначати за допомогою записів з відеокамер. Речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко проінформував про влучання УМПБ Д-30. 

“Загорілись лакофарбові вироби, деревина, обшивка та інші товари. Виник сильний їдкий дим, який окутав весь ТЦ. Ймовірніше за все, кількість травмованих та загиблих буде збільшуватися. Тому всі відповідні служби готуються до серйозних наслідків”, – сказав він. 

За його словами, вже 10 заяв від родичів людей, які були всередині, і які  зараз вважають зниклими безвісти. Водночас раніше в “Епіцентрі” заявляли, що на зв’язок не виходять 11 працівників. 

“Важливо, що ці сервери з відеокамер допоможуть підрахувати, скільки людей було всередині, бо через сильну пожежу тіла можуть бути сильно понівечені або від них взагалі нічого не залишиться. Наявність відео буде підтвердженням, що людина була там”, – сказав Чубенко.

Удар по Епіцентру

У суботу, 25 травня, російські воєнні злочинці атакували будівельний гіпермаркет “Епіцентр” у Харкові. Наразі відомо, що загинуло дві людини та 33 отримали поранення. Президент Володимир Зеленський відреагував на трагедію і повідомив, що у гіпермаркеті могли перебувати понад 200 людей. Він назвав скоєне ворогом – черговим проявом російського божевілля. Удар по одному з найбільших торгових центрів стався у вихідний день, коли сюди приходять багато людей. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Підпис про вручення не потрібен: військкомати надсилатимуть повістки поштою

З 16 липня, коли завершиться період обов'язкового оновлення військово-облікових даних, військовозобов'язані громадяни України можуть отримувати повістки поштою.…

28 хв. ago

33-річна блогерка померла після популярної пластичної операції

Аліне Феррейра, блогерка з Бразилії, яка створювала на своїх платформах у соціальних мережах контент про…

29 хв. ago

У Великій Британії стартувало голосування на дострокових виборах: кому пророкують перемогу

У Сполученому Королівстві 4 липня розпочалося голосування на дострокових виборах, які, як прогнозують, призведуть до…

32 хв. ago

Срібне весілля: Вікторія та Девід Бекхеми відзначають річницю одруження (фото)

50-річна британська співачка та дизайнерка Вікторія Бекхем та 49-річний футболіст Девід Бекхем відзначають 25-ту річницю…

46 хв. ago

Мобілізація вчителів в Україні: хто має право на відстрочку та які потрібні документи

Згідно з новим законом про мобілізацію, який набув чинності 18 червня, деякі категорії вчителів мають право…

49 хв. ago

Україну накриє спека до +41°: синоптики назвали небезпечні дати

Наступного тижня Україну накриє спека. Синоптики обіцяють до +41.  Про це пише метеоресурс Tropical Tidbits. Пік температури очікується 8,…

52 хв. ago