Не працюватиме: в ГУР підтвердили удар по Новолипецькому металургійному комбінату

24 квітня дрони Головного управління розвідки Міноборони провели успішну операцію в далекому тилу РФ — у Липецькій області. Безпілотники влучили і суттєво пошкодили Новолипецький металургійний комбінат. Про деякі обставини спецоперації в тилу ворога розповіли в ГУР.

Надзвичайна подія у Липецьку сталась вночі, розповіли джерела у спецслужбах. Дрони успішно дістались до російського металургійного заводу і пошкодили три об’єкти на території підприємства:

  • киснева станція — частково зруйновано одну установку;
  • кисневі блоки — виведено з ладу дві установки.

В ГУР впевнені, що подібні влучання росіяни будуть ремонтувати тривалий час і підприємство не зможе працювати у нормальному режимі. При цьому під час атаки українських безпілотників не лунала сирена — тобто пристрої непоміченими пробрались на територію підприємства.

Новолипецький металургійний комбінат — одне з найбільших підприємств чорної металургії в РФ: випускає п’яту частину чавуну, також — сталь, прокат, кокс. Орієнтовна площа — 20 кв. км. Підприємство працює на військово-промисловий комплекс Росії і виконує значну кількість державних замовлень. Зокрема, сировина комбінату використовується у виготовленні російських ракет, артилерії та безпілотників. Відстань до території України — приблизно 300 км.

Новолипецький металургійний комбінат – яка відстань до України Фото: Google Maps

Зазначимо, перша інформація про можливий удар по заводу з’явилась у росЗМІ зранку 24 квітня. При цьому губернатор регіону визнав, що атака дронів була, хоч сирена тривоги чомусь не включалась. На місці влучання безпілотників почалась пожежа, почали евакуацію людей з прилеглої території.

Металургійний завод у Липецьку вже потрапляв під удари дронів. Попередня атака відбулась 24 лютого 2024 року — її представник речник ГУР Андрій Юсов у ефірі телемарафону.

Нагадуємо, аналітики інституту вивчення війни розповіли, як саме Україна буде відповідати на можливий наступ ЗС РФ. Серед варіантів — удари дронами вглиб російської території.

Ольга Степанова

Recent Posts

Антикорупціонера Шабуніна звинуватили у привласненні авто для фронту

Відомий антикорупціонер Віталій Шабунін, якого звинувачують в ухиленні від військової служби, використовує в особистих цілях…

36 хв. ago

Антитрендове взуття, яке стилісти не радять носити влітку 2024 року: фото

Мода дуже швидкоплинна, тому вчорашні тренди сьогодні можуть стати антитрендами. І мова не лише про…

3 години ago

Навіть не по 4 грн за кВт: нардеп сказав наскільки подорожчає світло з 1 червня

Згідно з останніми обговореннями в Українському уряді, тарифи на електроенергію для населення, можливо, будуть підвищені вже з…

3 години ago

Пролетіла над джунглями та полоскотала нерви на скляній підлозі: колишня Кличка показала відпочинок на Самуї

Колишня дружина київського міського голови, Наталія Єгорова, показала світлини зі свого відпочинку на острові Самуї.…

3 години ago

Вєрка Сердючка розлютила українців: що трапилося (відео)

Українського співака Андрія Данилка, який виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки, розкритикували українці.  Виявилося,…

3 години ago

Суд РФ заарештував активи німецького банку Deutsche Bank

Під загрозою опинились також банки Unicredit та Commerzbank Арбітражний суд Санкт-Петербурга наклав арешт на російські…

4 години ago