Росіяни прорвали лінію оборони на двох напрямках: експерт вказав на небезпеку

Російські окупанти мають успіхи в районі міста Селідове Донецької області, повідомив в ефірі “Radio NV” військовий експерт Михайло Жирохов.

“З Селидове все не так добре, як нам кажуть. Ситуація там дуже важка. Я б не сказав, що Селидове станом на зараз втрачено. Але росіяни ведуть бої в житлових масивах. Там дуже й дуже важко. Бригада “Кара-Даг” Національної Гвардії там ще тримає, але лише для того, щоб відступити на інші позиції”, – сказав Жирохов.

Він додав, що складною ситуація залишається і в районі Курахове, де окупанти притискають українських захисників до водних перешкод.

“Там два мости ще є, але з логістикою все дуже погано… У них з’явилося достатньо сил для того, щоб концентруватися щонайменше на двох напрямках. І на певних напрямках, як під Цукурене, під Курахове – їм вдалося прорвати лінію оборони. Всі лінії оборони наші знаходилися зі сходу на захід. І коли росіяни наступають зі сходу, вони вклинюються в ці фортифікаційні споруди. Й тримати їх дуже важко, якщо не сказати, що неможливо”, – розповів експерт.

За словами Жирохова, про стабілізацію фронту не можна говорити і в районі Торецька. Навіть попри те, що Україна перекинула в цей район додаткові резерви.

“Їх явно недостатньо для того, щоб вийти на якийсь рівень більш-менш постійної лінії фронту. Лінія рухається, і рухається не на нашу користь. Росіяни стягнули дуже велику кількість війська. І таке враження, що особового складу там дуже багато”, – пояснив Жирохов.

Романчук Микола

Recent Posts

“Відмазали” тисячі ухилянтів: викрито працівників ТЦК в Києві з понад $1 млн готівкою (фото)

У Києві правоохоронці викрили працівників Голосіївського ТЦК, які допомогли ухилитись від мобілізації понад 1000 військовозобов'язаним…

2 хв. ago

Ізраїль відклав “помсту” Ірану за ракетний обстріл, The Times дізналось причину

Ізраїль вирішив відкласти "відплату" Ізраїлю за масштабний ракетний обстріл. Усе через витік розвідувальних даних Сполучених…

10 хв. ago

Які депозити вигідні після підвищення військового збору в Україні: відповідь банкіра

Збільшення військового збору з 1,5% до 5% призведе до зростання загального податкового навантаження з депозитних доходів до…

22 хв. ago

Вчені виявили потрійну чорну діру: це порушує модель смерті зірок

Астрономи вперше виявили потрійну чорну діру - систему, що складається з чорної діри, зірки та…

31 хв. ago

“Це максимум…”: військовий аналітик назвав “оптимальний вік для війни”

Варто одразу нагадати нашим читачам, що в Україні продовжується дія воєнного стану, а також відбуваються…

39 хв. ago

У Франції українським біженцям наказали покинути державне житло, – Le Monde

На сході Франції українським біженцям наказали покинути надане житло. Про це повідомляє Le Monde.  Зокрема влада департаменту Мерт…

46 хв. ago