Добровольці масово звертаються до центрів рекрутингу: у якому місті найбільше

Минулого тижня до центрів рекрутингу по усій країні звернулися 956 добровольців. З яких 17,3% — на Харківщині, 15,9% – на Дніпропетровщині, 14,9% — в Києві. Про це повідомляє Харківська ОВА.

Загалом від початку роботи центрів до них звернулося 21 910 осіб. З яких розглядаються як потенційні кандидати до Сил оборони України 5 415 людей.

Мета центрів рекрутингу – осучаснити процес залучення громадян до армії та запропонувати охочим можливість широкого застосування цивільних навичок у протистоянні ворожій агресії. Алгоритм рекрутингу, розроблений Генеральним штабом та Міністерством оборони України, дозволяє зробити підбір посади для кандидатів максимально доступним і передбачуваним. Центри рекрутингу не мають стосунку до структур ТЦК та СП, а самі рекрутери не є військовослужбовцями і не можуть вручати відвідувачам повістки.

Працівники ТЦК, попри наявність бронювання, мобілізують військовозобов’язаних. Суди ухвалюють рішення щодо незаконної мобілізації, однак поки людина отримає його, вона має служити. Про це розповів військовий юрист Роман Лихачов в ефірі “Київ24”, повідомляє портал “Коментарі”. 

За словами юриста, є відповідні судові рішення про те, що заброньованого мобілізували незаконно. Він переконаний, що потрібно шукати справедливі шляхи балансу між необхідністю мобілізації і бронюванням, щоб не було в зловживань.

“Багато випадків, коли людей з бронюванням все одно призивають до війська. У мене таких звернень дуже багато насправді і те, що люди недооформляють документи. Також є випадки мобілізації, через те, що у ТЦК є план”, — зазначив він.  За словами адвоката, є і судові рішення, що заброньованого призвали незаконно, однак людина отримає це рішення через рік, півтора, і весь цей час вона буде служити.

Романчук Микола

Recent Posts

Радіостанція в Польщі звільнила журналістів і замінила їх штучним інтелектом

Вперше в історії польська радіостанція OFF Radio Krakow вирішила перезапустити свою роботу цього тижня з…

5 хв. ago

Узбекистан відмовився вступати в економічний союз із Путіним

Плани Кремля розширити зону впливу на пострадянському просторі продовжують стикатися із опором держав Середньої Азії.…

13 хв. ago

Меган пишатиметься: принц Гаррі потрапив до рейтингу “найкрасивіших чоловіків”

Герцог Сассекський – молодший син принцеси Діани та чоловік Меган Маркл був названий одним із…

22 хв. ago

Путін вкотре зганьбився: не зміг вимовити ім’я президента Туреччини (відео)

Кремлівський диктатор Путін зганьбився на саміті БРІКС. Він не зміг вимовити ім’я та прізвище турецького президента Реджепа Таїпа…

31 хв. ago

“Немає механізмів”: Україна вже не зможе мобілізувати багато людей, – військовий

Держава вже не зможе мобілізувати до Сил оборони суттєву кількість вмотивованих людей, доведеться правильно розпоряджатися тими, хто…

48 хв. ago

Кому немає 25 років: до Ради внесли закон про демобілізацію

У Верховній Раді зареєстровано законопроект 12147, яким пропонується врегулювати право на звільнення з військової служби мобілізованих чоловіків…

55 хв. ago