Штурмують до 4 бригад одразу: РФ хоче захопити Вугледар будь-якою цілою, — командир 72 ОМБр

Російські війська хочуть захопити Вугледар на Донеччині за будь-яку ціну. Про це розповів командир батальйону безпілотних систем 72-ї ОМБр Андрій Назаренко в ефірі “Радіо Свобода” 24 вересня.

Він зазначив, що останнім часом збільшилася кількість обстрілів. Росіяни використовують системи залпового вогню, б’ють по місту керованими авіабомбами. Крім того, ЗС РФ активно штурмують позиції українських захисників.

“Сьогодні було кілька штурмів Вугледара. Вчергове в лоб і вони не вдалися. Тому ворог почав активно знищувати місто авіацією та РСЗВ”, — розповів Назаренко.

Він сказав, що його бригада вже кілька місяців відбиває напади росіян.

“Ми тримаємося, але ситуація дійсно дуже складна, вона така вже 7-й місяць. За цей час проти нашої бригади билося 8 бригад противника, які ми вдало знищили. На сьогоднішній день нас штурмують від 3 до 4 бригад одночасно”, — розповів військовий.

За його словами, ворог робить усе, щоб відрізати Вугледар і оточити українські підрозділи в місті. Росіяни використовують бронетехніку, а також відправляють своїх людей на вірну смерть.

“Їм все одно. Головне — досягти позитивного результату. Тому ворог несе величезні втрати, але ризик дуже високий”, — заявив Назаренко.

Він зазначив, що ворог намагається замкнути кільце, прориваючись з одного боку до Богоявленки, а з іншого — через Пречистівку.

Бої за ВугледарФото: DeepState

Нагадаємо, у ЗСУ розповіли про методи ЗС РФ для прориву у Вугледар. За словами командира мотопіхотної “Залізної роти” 72-ї ОМБр із позивним “Оскар”, ситуацію на цьому напрямку Донбасу можна назвати “стабільно напруженою”. Росіяни намагаються атакувати з різних ділянок, проте не справляються.

Романчук Микола

Recent Posts

Яйцеподібна вітряна турбіна шокувала експертів: вона відключила всі сонячні панелі

Яйцеподібна вітрова турбіна з вертикальною віссю може стати розв'язанням проблеми, яка турбує експертів у сфері…

56 секунд ago

Власників банківських карток попередили: готуйтесь втратити частину заощаджень

Українські вкладники можуть зіткнутися з істотним підвищенням податкового навантаження на депозити, якщо військовий збір буде…

5 хв. ago

У мережі помітили перші повістки у ТЦК від “Укрпошти”: як вони виглядають

У мережі помітили перші повістки від ТЦК, які були надіслані поштою. Стверджується, що їх бачили у…

9 хв. ago

Туристи зіпсували знаменитий термальний басейн, кидаючи в нього монетки “на удачу”

Знаменитий геотермальний басейн Єллоустонського національного парку в США під назвою "Морнінг Глорі" ("Morning Glory"), як…

17 хв. ago

Підкинули свинячі голови та облили фасад кров’ю: деталі нападу на біженців у Німеччині

У Німеччині, куди з початку повномасштабного вторгнення Росії також їдуть громадяни України, стався напад на…

22 хв. ago

Зачепило щось величезне: на каноїстів в озері Лох-несс напала невідома істота (фото)

Мисливці за Лохнеським чудовиськом знову загорілися надією після чергової загадкової зустрічі на знаменитому озері Лох-Несс. Батько і…

41 хв. ago