Є план: у ГУР розповіли про деокупацію Криму та долю мосту (відео)

Крим, як і раніше, має важливе значення для Російської Федерації з погляду військової логістики і поставок і є, по суті, великою військовою базою, яку активно використовують ЗС РФ, розповів в ефірі каналу “Київ 24” представник ГУР Міноборони Андрій Юсов.

Однак питання звільнення півострова нікуди не зникло з порядку денного, як і доля мосту через Керченську протоку.

Відповідаючи на запитання ведучої, скільки ще залишилося жити мосту, Юсов сказав:

“Ми б хотіли всі подивитись на годинник і сказати “Ну, хвилин 15 ще залишилось”, але… Реальність — вона складніша. Безумовно, Сили Оборони мають плани щодо як деокупації українських земель і півострова, так і знищення всіх речей, які цьому заважають. Ми не будемо давати анонси, як не робили цього в попередні рази, коли відповідні поразки завдавалися і були ефективними”.

16 серпня в МО РФ повідомили про атаку на Кримський міст 12 ракетами ATACMS, які “були збиті”, а також відзвітували про знищення трьох українських морських дронів.

За інформацією військового руху українців і кримських татар “АТЕШ”, через активність ЗСУ на фронті окупанти почали в екстреному порядку укріплювати міст системами ППО і закривати його від морських дронів баржами у два ряди. Вони також забивають палі, щоб звести нове загородження для захисту стратегічно важливого об’єкта.

На початку серпня ветеран АТО і екс-командир взводу батальйону “Айдар” Євген Дикий висловив думку, що зараз Україні ще рано знищувати Кримський міст. Він вважає, що поки що Кримський міст та інші об’єкти РФ, розташовані в окупованому Криму, потрібні ЗСУ як приманка. Україна регулярно знищує на півострові зенітно-ракетні комплекси, які є дефіцитними для Росії.

“Ось зараз Крим працює такою величезною “Чорнобаївкою” для російської ППО”, — сказав Дикий, нагадавши, що українські захисники регулярно там знищують цілі зенітно-ракетні комплекси. Уже багато знищили С-300 і С-400.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Їх не потрібно шукати”: адвокатка розповіла, хто перший отримає повістки поштою

З 17 липня в Україні почали надсилати поштою повістки, направлені ТЦК на сервери "Укрпошти". Вони були…

3 хв. ago

“Задумався про реінкарнацію”: ЗМІ розкрили нюанси візиту Путіна до монгольських шаманів

Під час нещодавніх відвідин Монголії російський лідер Володимир Путін відвідував "шаманів", бо замислився над своєю реінкарнацією та…

10 хв. ago

Розкрито ланцюжки виробництва і поставок іранських “Шахедів” для ЗС РФ (інфографіка)

Україна запровадила санкції проти 40 юридичних та 6 фізичних осіб, у відповідь на передачу Іраном…

19 хв. ago

В яких органах влади найбільше зростуть зарплати (список)

Найбільше зросте фонд оплати праці у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та в Бюро економічної безпеки Проєктом…

28 хв. ago

Перевірки пройдуть усі: за що газова служба може оштрафувати на 100 тис. грн

В Україні тривають перевірки газового обладнання. Фахівці газових служб також перевіряють лічильники. Такі інспекції можуть призвести…

36 хв. ago

Належить не тому виду: у школі учневі дозволили “стати вовком” (фото)

Учневі школи в Шотландії дозволили ідентифікувати себе вовком, оскільки дитина страждає від "видової дисфорії", коли…

45 хв. ago