Є план: у ГУР розповіли про деокупацію Криму та долю мосту (відео)

Крим, як і раніше, має важливе значення для Російської Федерації з погляду військової логістики і поставок і є, по суті, великою військовою базою, яку активно використовують ЗС РФ, розповів в ефірі каналу “Київ 24” представник ГУР Міноборони Андрій Юсов.

Однак питання звільнення півострова нікуди не зникло з порядку денного, як і доля мосту через Керченську протоку.

Відповідаючи на запитання ведучої, скільки ще залишилося жити мосту, Юсов сказав:

“Ми б хотіли всі подивитись на годинник і сказати “Ну, хвилин 15 ще залишилось”, але… Реальність — вона складніша. Безумовно, Сили Оборони мають плани щодо як деокупації українських земель і півострова, так і знищення всіх речей, які цьому заважають. Ми не будемо давати анонси, як не робили цього в попередні рази, коли відповідні поразки завдавалися і були ефективними”.

16 серпня в МО РФ повідомили про атаку на Кримський міст 12 ракетами ATACMS, які “були збиті”, а також відзвітували про знищення трьох українських морських дронів.

За інформацією військового руху українців і кримських татар “АТЕШ”, через активність ЗСУ на фронті окупанти почали в екстреному порядку укріплювати міст системами ППО і закривати його від морських дронів баржами у два ряди. Вони також забивають палі, щоб звести нове загородження для захисту стратегічно важливого об’єкта.

На початку серпня ветеран АТО і екс-командир взводу батальйону “Айдар” Євген Дикий висловив думку, що зараз Україні ще рано знищувати Кримський міст. Він вважає, що поки що Кримський міст та інші об’єкти РФ, розташовані в окупованому Криму, потрібні ЗСУ як приманка. Україна регулярно знищує на півострові зенітно-ракетні комплекси, які є дефіцитними для Росії.

“Ось зараз Крим працює такою величезною “Чорнобаївкою” для російської ППО”, — сказав Дикий, нагадавши, що українські захисники регулярно там знищують цілі зенітно-ракетні комплекси. Уже багато знищили С-300 і С-400.

Ольга Степанова

Recent Posts

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

40 хв. ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

42 хв. ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

44 хв. ago

Ненависть зашкалює: у Львові ТЦКашники ногами мобілізували перехожого

Скандали з представниками ТЦК виникають у різних куточках України. Однак саме на Західній Україні вони "найяскравіші" і…

45 хв. ago

Нідерланди повернуть українських чоловіків призовного віку

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків Прем'єр-міністр Нідерландів…

48 хв. ago

Ізраїль 15 років готував таємну операцію з підриву пейджерів у Лівані

Ізраїль протягом 15 років планував та здійснював операцію з підриву пейджерів у Лівані. Для цього використовувалися…

49 хв. ago