Авдіївку закрито через епідемію холери, містом ходять люди в спецкостюмах, – мер

В окупованій росіянами Авдіївці розпочалася епідемія холери, місто закрили на в’їзд та виїзд. Про це сказав начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в ефірі телемарафону.

Він нагадав, що в лютому 2024 року Росією було окуповану Авдіївку. За його словами, перші кілька місяців російські окупанти намагалися запустити комунальну службу, люди розгрібали проїзні дороги і за це їм платили по 5 тисяч рублів.

“Вже два тижні цього не відбувається, бо в місті, за інформацією з декількох джерел, епідемія холери. Тобто місто закрито на в’їзд з Донецька. Людей з міста не випускають”, – зазначає Барабаш.

При цьому додав, що представники окупаційної влади завозять продукти харчування в спецкостюмах і протигазах, викидають цю гуманітарну допомогу і звідти швидко виїжджають. За його словами, в місті дуже багато безпритульний собак, які кидаються на людей.

“Розказують, що в місті сильний сморід від тіл людей, що загинули. І ніхто нічого не розбирає. Тому, мабуть, і сталася ця епідемія холери. Там відбувається епідеміологічна катастрофа”, – зазначив Барабаш.

Керівник Авдіївської МВА нагадав, що через обстріли Росією міста, там залишились руїни, не було жодної вцілілої будівлі.

За його словами, на момент, коли Сили оборони відіійшли від Авдіївки і місто було окуповане, в ньому залишалось приблизно 700 людей.

“А зараз, за нашими даними, хоч інформація звідти надходить дуже точково, в малому об’ємі, в місті залишається 400-450 людей. Багато з тих, хто чекали приходу окупаційних військ, вже розчаровані”, – сказав Барабаш.

Він розповів, що протягом перших двох тижнів після окупації з міста зникло більше 100 чоловіків, які зловживали спиртним.

“Після того вже під Очеретине декілька з них брали в полон. Вони були майже без зброї, не навчені, як гарматне м’ясо, але оскільки місцеві і територію знають, то їх брали як в заградотряди”, – розповів керівник Авдіївської МВА.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

46 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

47 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

49 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

59 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago