У Криму атаковано центр космічного зв’язку окупантів: супутникові фото

У ніч на 24 червня, у тимчасово окупованому Криму уражено центр космічного зв’язку російських окупантів. Це вже другий удар по ворожій космічній інфраструктурі РФ. Телеграм-канал «Кримський вітер» опублікував супутникові знімки, які показують наявність осередків вогню саме на території центру космічного зв’язку

Як повідомляють місцеві Telegram-канали, у селищі Вітіне, що розташованеп поблизу Євпаторії, було чутно потужні вибухи, а місцеві жителі розповіли, що на місце прибуло багато «швидких».

Так, паблік «Кримський вітер» опублікував супутникові знімки, які показують наявність осередків вогню саме на території центру космічного зв’язку.

«Супутники відмічають два осередки пожежі біля російського 40-го окремого командно-вимірювального комплексу (Центр дальнього космічного зв’язку, НІП-16, військова частина 81415)», – йдеться у повідомленні.

Як відомо, цей об’єкт армія РФ захопила під час анексії півострова та з 2014 року передала комплекс до військ повітряно-космічної оборони та почала його модернізацію. У 2017 році повідомлялось, що центр отримав 10 нових комплексів і модернізація продовжувалась. На такі заходи Росія витрачала шалені гроші, повідомляє Defense Express. 

Водночас Osinit-дослідники Telegram-каналу «КіберБорошно» повідомили, що на території цього об’єкта був розташований як мінімум один комплекс РЕБ «Красуха», що призначений для прикриття командних пунктів та інших важливих об’єктів. 

Наразі невідомо, чим саме завдали удар по комплексу.

Нагадаємо, у неділю пізно ввечері у декількох містах тимчасового окупованого Криму пролунали потужні вибухи. Росіяни заявили про нібито ракетну атаку. Близько восьми вибухів було чути в Заозерному, Євпаторії та Донузлаві. Місцеві повідомляли про масштабну пожежу в Євпаторії після вибухів. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Росіяни проникають у тил ЗСУ через підземні тунелі — Newsweek

Російські окупанти риють підземні тунелі, щоб проникнути за лінію фронту в Україні та атакувати позиції ЗСУ…

31 хв. ago

Піхота пройшла 1 км: ЗС РФ перерізали одну з доріг під Покровськом, — Bild (карта)

Підрозділи ЗС РФ зуміли просунутись вперед на Покровському напрямку, діставшись до однієї з другорядних доріг в…

33 хв. ago

Кабмін змінив порядок бронювання під час мобілізації – Умєрову додали повноважень

Уряд на засіданні 2 липня вніс зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними…

36 хв. ago

Російські підводні човни проводять незаконні операції в Ірландському морі – Telegraph

Російські підводні човни проводили секретні операції в Ірландському морі і Збройні сили Великої Британії перейшли…

37 хв. ago

Енергетичний сектор України зазнав майже $57 млрд збитків під час війни – МВФ

З початку повномасштабного вторгнення український енергетичний сектор зазнав понад $56 млрд збитків. Про це йдеться у звіті…

39 хв. ago

Принцеса Анна поділилася першою заявою після струсу мозку

Принцеса Анна поділилася своїм першим повідомленням після того, як її виписали з лікарні, де вона…

2 години ago