Вилов чоловіків на вулицях припиниться: ТЦК повністю змінять принципи своєї роботи

Заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади Максим Жорін висловив думку щодо масового вилову військовозобов’язаних чоловіків на вулицях та процесу мобілізації громадян. Він вважає, що багатьох явищ у роботі ТЦК можна було б уникнути, якби в країні існував нормальний військовий облік громадян. Про це пише Уніан.

За словами Максима Жоріна, зараз склалася ситуація, коли на військову службу мобілізують усіх підряд, без урахування реальної потреби якості та умінь новобранців для армії. Щоб цього уникнути, Україні потрібне створення актуального реєстру військовозобов’язаних громадян. У цьому випадку відлову українців не було б.

“Справа в тому, що якби ми мали на сьогоднішній день нормальний військовий облік військовозобов’язаних чоловічого населення, то ми б взагалі були позбавлені цього процесу відловлювання, пошуку, ще чогось. Тому що в нас була б повноцінна база всіх чоловіків, які Ми можемо і повинні проходити військову службу. , у якому б стані він не був. Тому ми самі винні у ситуації, що склалася”, – зазначив Максим Жорін.

Також він вважає, що з моменту, коли всі чоловіки стануть на військовий облік, як того вимагає закон про мобілізацію, “відлов” військовозобов’язаних одразу припиниться. При цьому українська армія отримає можливість “набирати безпосередньо тих і стільки, скільки потрібно зараз”.

Максим Жорін засуджує тих, хто активно ховається від ТЦК та не стають на військовий облік.

“Це деформована така уява, що можна буде втекти, десь перечекати. Але не можна буде. Мені дуже шкода людей, які вважають, що зможуть уникнути війни. Не зможуть”, – сказав Максим Жорін і додав, що часто чоловіки, які потрапляють до армії, не мають мотивації воювати. Але це можна виправити правильним прикладом інших товаришів по службі.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Україні з’явиться новий податок: ціни збільшаться на низку популярних продуктів

До Податкового кодексу введуть нову ставку податку на мінеральні та газовані води з додаванням цукру…

2 хв. ago

Уряд погодився збільшити бронь від мобілізації для чиновників та працівників держструктур

Кабінет міністрів вніс зміни в організацію призову військовозобов’язаних громадян на військову службу під час мобілізації. Про це повідомив представник…

7 хв. ago

“Все глибша і глибша прірва”: Притула висловився про українців, що виїхали за кордон

Колишній телеведучий та волонтер Сергій Притула розкритикував владу за обмеження українців за кордоном на тлі посилення мобілізації.…

11 хв. ago

Євросоюз перестав купувати в України яйця та цукор без мита

Європейська комісія ухвалила рішення про введення скасованого раніше в рамках торговельного безвізу мита на два…

24 хв. ago

Чоловіки з 16 липня отримуватимуть повістки поштою, – роз’яснення від Міноборони

Уряд вніс зміни до відправлення повісток поштою. З 16 липня, після закінчення 60-денного строку, передбаченого…

32 хв. ago

В Одесі жорстоко побили чоловіка. Нападники були схожі на копів: що сказали у поліції (відео)

В Одесі поліція розслідує побиття чоловіка особами у формі. Подія сталась поряд з ринком "Привоз",…

35 хв. ago