Система “Оберіг“ допомагає шукати ухилянтів через їхніх роботодавців

Завдяки можливості отримати інформацію про громадянина з різних реєстрів співробітникам ТЦК стало простіше шукати ухилянтів від мобілізації. Зокрема їм допомагає в цьому інформація про платників податків.

Заступник начальника мобілізаційного відділу ТЦК та СП Солом’янського району Києва Павло Литвин розповів, що дані про платників податків, які з’явилися у системі “Оберіг”, дозволяють бачити, де працевлаштований військовозобов’язаний.

Отримавши цю інформацію, працівники ТЦК звертаються до роботодавця, щоб через нього забезпечити явку громадянина до військкомату.

“Паперовий облік військовозобов’язаних мав суттєву ваду: людина формально перебувала на обліку, а реально ТЦК не знало, де її шукати. Начебто маємо десятки тисяч військовозобов’язаних, а поповнити армію ніким. Спробуй, вручи повістку, якщо людина не відчиняє тобі двері…”, – заявив Павло Литвин.

Заяви про цілодобову роботу ТЦК він назвав популізмом. За словами Литвина, для цього їм необхідно було б мати вдвічі більші штати працівників. До того ж, за словами військкома, це не має сенсу, адже у комендантську годину військовозобов’язаний не може прибути до ТЦК та СП, уникнувши штрафу.

Фактично, відділи ТЦК та СП працюють у режимі 24/7, але послуги надають лише у робочий час. Він зазначив, що військовослужбовці справді перебувають на службі постійно, але у військкоматах працюють і цивільні особи, а їхній робочий день нормований вісьма годинами з перервою на обід.

Павло Литвин повідомив, що з моменту набрання чинності законом про мобілізацію до ТЦК та СП Солом’янського району звернулися близько 400 військовозобов’язаних.

Ольга Степанова

Recent Posts

У мережі написали про масову бійку в Києві: що каже поліція

У столичних Telegram-каналах ввечері суботи з'явилася інформація про масову бійку на одній з вулиць Києва.…

7 хв. ago

Європейці змінили поведінку у ресторанах: дані дослідження

Жителі більшості європейських країн почали вечеряти в ресторанах раніше, ніж до пандемії Дослідження Mastercard, проведене…

10 хв. ago

Причина у ваших думках: експерти назвали найпоширеніші сни та їхнє справжнє значення

Експерти розкрили деякі з найпоширеніших снів, які сняться людям, і те, що вони насправді означають. Про це пише видання…

16 хв. ago

Масове позбавлення субсидій та пільг: перезимувати буде ще складніше

Очікується, що у 2025 році кількість субсидій та пільг на оплату житла та комунальних послуг…

32 хв. ago

“Лише раз на місяць”: жінка розлучається з чоловіком після 40 днів шлюбу

Нещодавно жінка з Агри, що в індійському штаті Уттар-Прадеш, подала на розлучення зі своїм чоловіком…

39 хв. ago

Безробітні можуть отримати від 8 тисяч гривень в місяць: які умови

Безробітні українці можуть приєднатися до громадських робіт. Оплата на таких роботах складає не менше 8…

42 хв. ago