Система “Оберіг“ допомагає шукати ухилянтів через їхніх роботодавців

Завдяки можливості отримати інформацію про громадянина з різних реєстрів співробітникам ТЦК стало простіше шукати ухилянтів від мобілізації. Зокрема їм допомагає в цьому інформація про платників податків.

Заступник начальника мобілізаційного відділу ТЦК та СП Солом’янського району Києва Павло Литвин розповів, що дані про платників податків, які з’явилися у системі “Оберіг”, дозволяють бачити, де працевлаштований військовозобов’язаний.

Отримавши цю інформацію, працівники ТЦК звертаються до роботодавця, щоб через нього забезпечити явку громадянина до військкомату.

“Паперовий облік військовозобов’язаних мав суттєву ваду: людина формально перебувала на обліку, а реально ТЦК не знало, де її шукати. Начебто маємо десятки тисяч військовозобов’язаних, а поповнити армію ніким. Спробуй, вручи повістку, якщо людина не відчиняє тобі двері…”, – заявив Павло Литвин.

Заяви про цілодобову роботу ТЦК він назвав популізмом. За словами Литвина, для цього їм необхідно було б мати вдвічі більші штати працівників. До того ж, за словами військкома, це не має сенсу, адже у комендантську годину військовозобов’язаний не може прибути до ТЦК та СП, уникнувши штрафу.

Фактично, відділи ТЦК та СП працюють у режимі 24/7, але послуги надають лише у робочий час. Він зазначив, що військовослужбовці справді перебувають на службі постійно, але у військкоматах працюють і цивільні особи, а їхній робочий день нормований вісьма годинами з перервою на обід.

Павло Литвин повідомив, що з моменту набрання чинності законом про мобілізацію до ТЦК та СП Солом’янського району звернулися близько 400 військовозобов’язаних.

Ольга Степанова

Recent Posts

Кенію охопили масові антиурядові протести: є загиблі, серед постраждалих сестра Обами

Столицю Кенії Найробі охопили масові протести через прийняття керівництвом країни законопроєкту про підвищення податків. Сотні протестувальників пішли…

60 хв. ago

Великі зашквари Тищенка: подробиці гучних скандалів, в які вляпався одіозний нардеп

Одіозний Тищенко – знову в центрі уваги, а цього разу ще й за ґрати може…

1 годину ago

Штраф від ТЦК можна скасувати: важлива інструкція, як це зробити

Починаючи з 17 липня, військовозобов’язані, які не оновили свої персональні дані, можуть отримати повістки від представників ТЦК…

5 години ago

Микола Тищенко з’явився на засідання суду в брендових речах на суму близько 100 тисяч гривень

Народний депутат України Микола Тищенко, який дням став фігурантом скандалу з побиттям військовослужбовця у місті…

5 години ago

У Кенії відбувся штурм парламенту: поліція відкрила по активістах вогонь, є загиблі

У столиці Кенії Найробі мітингувальники намагалися штурмувати парламент, поліція відкрила по них вогонь. Щонайменше пʼятеро…

5 години ago

Графіки відключення світла 26 червня: Укренерго попередило про посилені обмеження

У середу, 26 червня, обмеження в електропостачанні триватимуть впродовж всієї доби. Обленерго будуть застосовувати графіки…

5 години ago