Генштаб ЗСУ планують вдвічі скоротити: частину військових відправлять на фронт

У Генеральному штабі ЗСУ планують значні скорочення. Зокрема, можуть скоротити штатну чисельність на 60%. Деяких військових відправлять у бойові частини.

Про це заявив начальник Головного управління оборонного планування Генерального штабу ЗСУ бригадний генерал Євгеній Острянський під час брифінгу. В ГШ у лютому-березні цього року провели функціональне обстеження та вирішили оптимізувати штат деяких структурних підрозділів та органів військового управління.

“Процес включає розформування низки військових організаційних структур, формування нових, а також проведення оптимізації уже існуючих. Зазначені заходи дозволять усунути дублювання функцій, а також зменшити штатну чисельність на 60 відсотків”, – зазначив Острянський.

За його словами, планується доукомплектувати органи управління оперативного та тактичного рівнів, а також бойові військові частини за рахунок звільненого складу. Це допоможе здійснювати ротації підрозділів, які тривалий час виконують бойові завдання на фронті.

Також генерал додав, що у Міноборони розуміють, що в умовах війни необхідно посилювати структури, які безпосередньо здійснюють управління угрупованнями військ. Це першочергова задача.

У ЗСУ тривають кадрові зміни

У середині травня Кабмін ухвалив кадрове рішення стосовно генерал-лейтенанта Івана Гаврилюка. Раніше він обіймав посаду заступника очільника відомства. Тепер Гаврилюк буде працювати на посаді першого заступника міністра оборони Рустема Умєрова.

А 9 травня президент Володимир Зеленський призначив нових командувачів Сил підтримки та Сил спеціальних операцій української армії. Ними стали Дмитро Герега та Олександр Трепак відповідно.

Нагадаємо, що Наталія Гуменюк, яку було звільнено з посади начальника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня, ймовірно очолить посаду керівника пресцентру ОК Південь. Гуменюк була звільнена з попередньої посади після скарг журналістів. Офіційного підтвердження інформації поки не має.

Ольга Степанова

Recent Posts

Не Содоль єдиний? Військовий поскаржився на старших начальників ЗСУ

Не так давно було звільнено Юрія Содоля з посади командувача ОС ЗСУ, насамперед через нехтування життями солдат.…

3 хв. ago

Ексчиновник отримав 17 тис. штрафу попри оновлення даних в “Резерв+” та явку в ТЦК: деталі

На Одещині колишній працівник податкової міліції отримав від ТЦК 17 тисяч гривень штрафу за те,…

7 хв. ago

НБУ запровадить обмеження на перекази з картки на картку: подробиці

Національний банк України планує запровадити обмеження для переведення з картки на картку. Наразі проводяться обговорення цього питання…

24 хв. ago

Хвора на рак Кейт Міддлтон може порушити королівську традицію: випливли нові подробиці

У березні 2024 року Кейт Міддлтон записала відеозвернення до британців та світової громадськості, в якому…

27 хв. ago

Хезболла вдарила 200 ракетами та безпілотниками по базах Ізраїлю, – Bloomberg

Ліванське угруповання "Хезболла", що має підтримку Ірану, заявило про завдання масових ракетних ударів та ударів безпілотниками по північних…

43 хв. ago

Прогноз магнітних бур на 4-6 липня: якою буде сонячна активність

«Главком» підготував для вас прогноз магнітних бур на наступні три дні, що базується на даних, які надає Центр прогнозування…

45 хв. ago