“Чорноморського флоту більше нема”: окупант підтвердив знищення двох кораблів РФ

Російський окупант Єгор Гузенко, більш відомий під псевдо “Тринадцятий”, підтвердив знищення двох російських великих десантних кораблів “Ямал” та “Азов” у Севастополі.

Аудіо про успішні атаки на судна Чорноморського флоту з’явилися у Telegram-каналі “Тринадцятого”, але потім він їх видалив. Натомість запис зберіг український журналіст Денис Казанський.

Окупант заявив, що вночі сталася “чергова трагедія” Чорноморського флоту. Він зазначив, що уражено ВДК “Ямал” та “Азов”, а також командний центр ЧФ РФ.

“Я не знаю, скільки втрат особового складу. Але факт залишається фактом: Чорноморського флоту більше нема”, – заявив окупант.

Останні вибухи в Криму

Увечері 23 березня в тимчасово окупованому Росією Криму прогриміли вибухи. Під час ракетної атаки три ракети Storm Shadow досягли мети.

Аналітик OSINTtechnical заявив, що ймовірно, боєголовки врізалися в головний центр зв’язку Чорноморського флоту Росії в Севастополі. Як підтвердження він показав знімки супутника.

СтратКом Збройних Сил України заявив, що Сили оборони України, окрім вузла Чорноморського флоту Росії, вразили в окупованому Севастополі БДК окупантів “Ямал” і “Азов”, центр зв’язку та кілька об’єктів інфраструктури Чорноморського флоту Росії.

Зокрема, “Ямал” – БДК проєкту 775, був введений в експлуатацію 1988 року. Кораблі цього проекту є основою російського десантного флоту і призначені для висадки морського десанту на необладнане узбережжя. За даними ЗМІ, “Ямал” брав участь в операції із захоплення Росією Криму у 2014 році.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Ревізор” відмовився залишатися в номері готелю після перевірки ультрафіолетом: результат шокував

Британець Зак Джонс, який проводить перевірки різноманітних громадських місць на гігієну та комфорт, вирішив зупинитися в готелі…

7 хв. ago

Відмова від бойової повістки: українців застерегли від суворих наслідків

Військовозобов'язані, які мають право на відстрочку від призову за мобілізацією, повинні терміново скористатися цією можливістю,…

16 хв. ago

Заберіть яйця, гриби та м’ясо з води: які продукти не можна мити і чому

Перед вживанням їжі потрібно мити як руки, а й самі продукти. Так, українці пускають під…

27 хв. ago

Пенсіонери в обмороці: Кабмін хоче вигребти залишки з їхніх банківських карток

Уряд може залишити без грошей деяких пенсіонерів . Гроші буде знято прямо з пенсійних карток, повідомляють на сайті Верховної…

36 хв. ago

Ось що потрібно зробити з постільною білизною, щоб регулярно висипатись

Проблема безсоння або важкості заснути може турбувати багатьох людей. Експерти назвали традицію в скандинавських країнах,…

48 хв. ago

Перепис населення в Україні: до чого тут мобільні вишки і чи будуть видавати дані карток

Демографи кажуть - оцінити кількість населення можна повноцінно лише завдяки проведенню перепису у мирний час. Або ж…

57 хв. ago