Повітряні сили пояснили особливості українських літаків

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зауважив, що завдяки винищувачам F-16, які мають на озброєнні протикорабельні ракети Harpoon, Україна зможе навести порядок у Чорному морі. Однак ці літаки нам потрібні й для інших цілей.

Як сьогодні працюють наші пілоти

За словами Ігната, у радянських Су та МіГ, на яких літають наші пілоти, є проблеми з відпрацюванням по “Шахедам”.

По-перше, летить він (дрон-камікадзе – ред.) 150, а винищувач може 350 максимум. Він (літак – ред.) його доганяє постійно, треба розвертатися, якщо він не вразив. А вразити важко, – заявив спікер.

Як пояснив Ігнат, “Шахед” летить низько. У разі руху по трасі дрон-камікадзе може змішуватися з оточенням. У такому випадку при наведенні на БпЛА приціл починає “гуляти” та може навіть перейти на якийсь цивільний об’єкт. Також окупанти можуть пускати ці дрони над річкою, що теж ускладнює їхнє знищення.

Речник Повітряних сил зауважив, що радянські винищувачі не були створені для збиття “Шахедів” та крилатих ракет, бо такої зброї у часи СРСР ще не існувало. Су та МіГ створювалися для знищення собі подібних літаків, а також гелікоптерів. У радянських літаках радар має підсвічувати ціль, допоки в неї не влучить ракета з напівактивними головками самонаведення. Приціл у цей час може неодноразово збитися. Тому пілотам треба бути максимально впевненими.

Однак наші пілоти збивають ворожі дрони-камікадзе. Кількість знищених цілей залежить від різних факторів. Ігнат зізнався, що він вражений тим, скільки “Шахедів” збивають українські льотчики на радянських літаках. Спікер резюмував, що ЗСУ потребують F-16 ще й для того, щоб захистити Україну всередині від ракет та дронів противника.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

7 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

14 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

19 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

25 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

36 хв. ago

“Ви на приколі?”: Тищенко бурхливо відреагував на нове рішення суду (відео)

Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…

37 хв. ago