Добровольці не зможуть виграти війну: військовий пояснив, чому без мобілізації не обійтися

Наразі ТЦК в Україні змушені проводити мобілізацію через рейди та “бусифікацію”, однак в майбутньому можливі зміни в цій практиці. За словами заступника командира 3-ї окремої штурмової бригади майора Максима Жоріна, неможливо вести масштабну війну лише силами добровольців, і мобілізація не може бути лише за бажанням громадян.

У інтерв’ю “Фокусу” Жорін сказав, що українці самі винні в ситуації, що склалася, зокрема у проведенні мобілізаційних рейдів у торговельних закладах. Він підкреслив, що хотів би бачити інші підходи до мобілізації, але наразі альтернатив немає.

У майбутньому можуть бути зміни в підходах до роботи з населенням, включаючи інформаційно-агітаційну роботу та рекрутинг. Жорін вважає, що, попри можливі зміни, мобілізація залишиться необхідною, оскільки жодна війна не може базуватися лише на добровольцях.

Важливо змінити ставлення суспільства до мобілізації і підготувати людей до можливої участі у війні. Для цього, на думку військового, слід почати з освіти: школи та університети мають включати базову підготовку, щоб зняти страхи та підготувати населення до реалій війни.

Люди, які проходять базову підготовку, отримують знання, втрачають страхи та змінюють своє ставлення до ситуації. Жорін вважає, що робота з цивільним населенням є критично важливою і що вона може стати основою для поліпшення загальної ситуації в країні.

Романчук Микола

Recent Posts

Дрони не замінять ракети та артилерію: що може суттєво змінити ситуацію на фронті

Україна розробляє масштабну програму виготовлення дронів. Вони показали свою ефективність, однак поки не зможуть повноцінно…

7 хв. ago

Переселенці повертаються на окуповані території. Лідерка «слуг» назвала причину

Голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк прокоментувала заяву омбудсмена Дмитра Лубінця, у якій він заявив, що переселенці через соціально-економічні труднощі повертаються…

25 хв. ago

ЄС затвердив кредит Україні на 35 мільярдів: погашати буде Росія

Рада Європейського Союзу остаточно затвердила пакет фінансової допомоги Україні у формі позики 35 млрд євро. Про…

33 хв. ago

В Україні стався землетрус: деталі (карта)

У середу, 23 жовтня, ввечері на території Чернівецької області зафіксували землетрус магнітудою 3.1. Про це йдеться у повідомленні Головного центру…

41 хв. ago

National Geographic визначив 25 головних must visit у 2025 році: рейтинг очолив вулкан

Практично одночасно з Lonely Planet, який назвав 30 місць, які варто відвідати 2025 року, свій топ…

42 хв. ago

Улюблена сумка Кейт Міддлтон та королеви Камілли: як вона виглядає

До королівських осіб завжди прикуто багато уваги. На їхні світські виходи звертають увагу не лише…

51 хв. ago