В окопах молилися, коли Сирського призначили головкомом, тактикою якого є стирання бригад

При призначені Олександра Сирського на посаду главкома, хтось, хто був по ближче до тіла співав йому асану, хтось, хто був ближче до окопів молився, відзначає військовий, оглядач групи “Левіафан” Микола Мельник. За його словами, він радив дочекатися травня і подивитися, що буде.

“І в принципі підтвердились не дуже райдужні очікування. Мобілізація і підготовка особового складу продовжила відбуватись загалом на незадовільному рівні. Із тактичного задуму було лише стирання бригад під не б/г, ротації бригади мають лише тоді, коли вже умовно в бій треба іти комбригу з кулеметом обмотаним лєнтами. Ідея створення нових бригад і наповнення їх лише свіжомобілізованими і “піджаками” виявилась провальною. Практика прикріплення пачками доданих підрозділів до лінійних бригад вирішувало ситуацію лише на доволі не значний відрізок часу”, — повідомив Мельник.

Щодо організації роботи ОСУВ, то вона, за словами експерта, продовжила викликати нарікання через часткову не зацікавленість батьків-командирів у долі тих бригад, які поступають у їх розпорядження. Вони, каже Мельник, вирішують питання тут і зараз, і їм не цікаво, як довго потім бригада буде відновлюватись і на скільки вона взагалі реально боєздатна.

“Проблеми не виникли при Сирському, і не все від нього залежить, але можна констатувати, що всі проблеми, які ми мали до лютого 2024 зараз загострились. Якщо навіть наприкінці 2023 року ми ще говорили про демобілізацію і нормальну ротацію підрозділів, то сьогодні про це мовчать вже всі, особливо ті, хто критикував Залужного. Адже Валерій Федорович хоча б усвідомлював, що для всіх цих забаганок потрібно мобілізувати 500 000 солдат і знижувати мобілізаційний вік, тобто іти на радикально не популярні кроки, хоча як сказати. Ті, хто мріяли про дембель після хоча б трьох років війни, зараз просто намагаються вижити”, — розповів Мельник.

Романчук Микола

Recent Posts

Ілон Маск заявив, що Камала Гарріс загрожує марсіанській програмі SpaceX

Компанія SpaceX планує запустити до п’яти апаратів Starship на Марс протягом наступних двох років. Засновник компанії…

33 хв. ago

Анджеліна Джолі та її 16-річна донька зробили однакові татуювання

49-річна американська акторка та режисерка Анджеліна Джолі та її 16-річна рідна донька Вів'єн зробили собі…

37 хв. ago

Корпус розірвало на клаптики: з’явилося відео затонулого батискафа “Титан” (відео)

Берегова охорона США показала відео з морського дна, де покоїться батискаф, затонулий під час занурення…

40 хв. ago

В’їзд до ЄС стане платним: що потрібно врахувати українцям перед перетином кордону

З 2025 року для в'їзду до Євросоюзу українцям потрібно буде отримати дозвіл ETIAS, вартість якого становитиме 7 євро (289 грн). Дозвіл…

43 хв. ago

«Квартал 95» потрапив у скандал через танці під відео з загиблим військовим

Нещодавній випуск «Кварталу» викликав скандал у мережі. Як виявилося, гумористи влаштували номер та співали жартівливу пісню на…

53 хв. ago

Ймовірна мати дітей Дурова показала фото з Павлом і його братом Миколою

43-річна юристка із Санкт-Петербурга (РФ) Ірина Болгар, яка живе і працює у Швейцарії і каже, що…

1 годину ago