Полетить одразу 100 ракет: коли РФ може знову обстрілять України

 Росія готується до нового ракетного удару по Україні, що може бути здійснено на День Незалежності, 24 серпня. Про це заявив Олександр Мусієнко, керівник Центру військово-правових досліджень, повідомляє РБК-Україна.

За його словами, ознаки підготовки до удару включають навчальні польоти стратегічної авіації окупантів, які супроводжуються перебазуванням літаків для їх захисту від потенційних атак. Мусієнко зазначив, що РФ накопичує ракети і наразі може мати близько 100 одиниць, готових до застосування.

“Ризики ракетного обстрілу на тлі святкування Дня Незалежності залишаються високими. Ігнорувати їх неможливо, адже є очевидні ознаки підготовки Росії до цього удару”, — підкреслив експерт.

Нагадаємо, ми писали про те, що Росія накопичила ракети. Росія може здійснити масований ракетний удар по Україні на День Незалежності, вважає український військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко. За його словами, Росія накопичила щонайменше 130 ракет за останні півтора місяця. 

Військовий експерт Олександр Коваленко вказує, що Росія не завдавала по Україні масованих ракетних ударів з понад 100 одиницями ракет чи дронів з осені 2022 року. Крім того, за словами Коваленка, останній великий удар по Україні був на початку липня, тому Росія за цей час встигла накопичити ресурси для нових атак.

Аналітик прогнозує, що Росія не буде обмежуватись лише ракетами, а й застосує дрони під час наступного масованого удару по Україні, зокрема безпілотники-камікадзе Shahed-136. “Інформаційний спротив” вказав кількість та тип ракет, які Росія могла накопичити для удару по Україні з початку липня.

Ольга Степанова

Recent Posts

Мобілізація в Україні: багатодітні батьки не завжди мають право на відстрочку

Терцентри комплектування (ТЦК), коли ідеться про відстрочку для батьків трьох або більше дітей, звертають увагу на заборгованість…

5 хв. ago

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода

У вересні в Україні очікується поступове зниження температури без різких похолодань. Згідно з повідомленням «ТСН», до кінця…

15 хв. ago

ТОП-6 продуктів, які мають стати основою ранкового меню

Вівсянка може чудово вирішити цю проблему, пише EatingWell. Крім неї, є ще кілька продуктів, які можуть стати…

26 хв. ago

Таємна війна РФ проти Ізраїлю: підбурювання та дезінформація

Витік інформації з Агентства соціального проектування (АСП), що базується в Москві, розкриває, яким чином Росія…

41 хв. ago

Трамп натякнув на швидку зустріч із Зеленським, – ЗМІ

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп натякнув на можливу зустріч із президентом України…

55 хв. ago

Готуйте гаманці: тарифи на комунальні послуги зростуть

В Україні скоро можуть розпочатися зміни у тарифах на ключові комунальні послуги. Незважаючи на те,…

1 годину ago