Не тільки Київ: стало відомо, куди РФ може вдарити у святкові для України дні

Напередодні та після Дня Незалежності варто бути особливо обережними й уважно реагувати на повітряні тривоги. Існує висока ймовірність масштабних атак з боку Росії, про це в ефірі 24 каналу заявив висловив військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. В цьому контексті він також нагадав, що відповідне застереження зробили і Сполучені Штати, повідомивши про ймовірну загрозу з боку Росії.

На думку Світана, особливу пильність слід проявляти у п’ятницю, 23 серпня, адже існує ризик російської атаки на Україну. Незважаючи на візит до Києва прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді, який має тісні зв’язки з російським президентом Володимиром Путіним, це не стримає агресора від можливих ударів, переконаний експерт.

Світан вважає, що Росія може застосувати ракетні удари, які можуть вразити не лише столицю, а й інші великі міста, аеродроми та інфраструктурні об’єкти. Ворог має достатньо крилатих і балістичних ракет, таких як “Іскандери” та північнокорейські KN-23.

Наступні три-чотири дні, аж до вівторка, слід бути особливо уважними. Світан закликав українців не ігнорувати повітряні тривоги й обов’язково шукати укриття. Він додав, що звичайне перебування між двома стінами може не забезпечити достатнього захисту від можливої масштабної атаки, яку росіяни могли підготувати.

Світан також нагадав, що бомбардувальники Ту-95 останніми днями активно здійснюють польоти між аеродромом “Оленья” та летовищем в Енгельсі, що може свідчити про підготовку до масованої атаки. Також не слід забувати про підводні носії крилатих ракет, здатні здійснювати залпи з 12 “Калібрів”, та надводні судна, що мають до 40 “Калібрів”. Саме тому, підкреслив Світан, у найближчі дні варто бути вкрай уважними.

Ольга Степанова

Recent Posts

Жінка переспала з 20 одруженими чоловіками, щоб дізнатися причину, чому її коханий зраджував

56-річна британка зізналася, що зайнялася сексом з понад 20 одруженими чоловіками після зради свого коханого.…

2 години ago

У Польщі у ліжку знайшли мертвим 29-річного чоловіка: поруч спав священник у костюмі кролика

У Польщі спалахнув скандал через смерть 29-річного чоловіка у будинку священника.  Про це пише польське видання wprost.pl Польське…

2 години ago

70% населення світу невдовзі зіткнеться із сильними стихійними явищами: попередження вчених

Науковці попереджають, що екстремальні зливи та спекотні температури стануть більш поширеним явищем у наступні два…

2 години ago

“Не повинні субсидувати непокору”: глава МЗС Польщі закликав ЄС скасувати виплати українським біженцям

Глава МЗС Польщі Сікорський закликав скасувати виплати українським біженцям. На його думку, допомоги створюють перешкоди для…

2 години ago

Робот сприйняв працівника як загрозу: перші люди вбиті штучним інтелектом

Взимку 1979 року 25-річний працівник ливарного заводу Роберт Вільямс став першою в історії людиною, яку вбив…

3 години ago

ДТП за участі нардепа Копитіна: у справі виринули неочікувані деталі

Народний депутат Ігор Копитін, який наприкінці серпня втрапив у ДТП, має посвідчення Головного управління розвідки Міноборони та водія-військовослужбовця.…

3 години ago