“Принизливо”: ДБР “смикало” командування 125 ОБр на Харківщині в момент прориву ЗС РФ

Державне бюро розслідувань “смикало” командування 125-ї бригади територіальної оборони (ТрО) з приводу наступу ЗС РФ у Харківській області ще в момент, коли ті перебували на позиціях. Про це детальніше в інтерв’ю “Українській правді” розповів колишній командир бригади, генерал-лейтенант Артур Горбенко.

За його словами, у період з 10 по 15 травня цього року, коли росіяни тільки розпочали спроби наступу на Харківщині, бійці ще вели бої та протистояли противнику. У цей момент представники ДБР уже могли почати діяти.

“З 10 до 15 травня бригада ще вела бойові дії, і я керував діями своїх підрозділів, але в цей час ДБР уже починає смикати мене, моїх офіцерів, підлеглих, солдатів, сержантів із батальйонів, які ведуть бойові дії й перебувають на передньому краї… Я вважаю, що це неправильно”, — заявив Артур Горбенко.

При цьому колишній командир 125-ї бригади ТрО не пам’ятає, коли було призначено службове розслідування, однак 15 травня надійшов наказ про його звільнення без будь-яких пояснень.

“Розслідування тільки почалося, ДБР працює, а командир бригади вже звільнений з посади і призначений у резерв командувача”, — ділиться Артур Горбенко.

Уже після цього надійшло розпорядження про те, щоб екскомбат передав чотири батальйони, які йому підпорядковувалися, іншим бригадам — 42-й і 92-й. Сам Артур Горбенко на цей період разом з управлінням бригади — 30 осіб — залишився на найближчі 2 тижні в Харкові, де його викликали на допити.

Це обурило колишнього командира 125-ї бригади, адже триває війна, існує багато проблем, офіцерів бракує, а тут одразу ціле керівництво на 2 тижні залишили нічого не робити.

“Я вважаю, що це неправильно. Нас повинні були відправити з управлінням бригади, я так думаю, у свої підрозділи, а шановні розслідувачі повинні були прибувати до нас і там із нами працювати. Тут за пару десятків кілометрів — війна, йдуть бойові дії, а ми сидимо… Для мене, як командира бригади, це, чесно кажучи, було принизливо”, — підсумував Артур Горбенко.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

39 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

40 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

42 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

52 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

54 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

55 хв. ago