“Принизливо”: ДБР “смикало” командування 125 ОБр на Харківщині в момент прориву ЗС РФ

Державне бюро розслідувань “смикало” командування 125-ї бригади територіальної оборони (ТрО) з приводу наступу ЗС РФ у Харківській області ще в момент, коли ті перебували на позиціях. Про це детальніше в інтерв’ю “Українській правді” розповів колишній командир бригади, генерал-лейтенант Артур Горбенко.

За його словами, у період з 10 по 15 травня цього року, коли росіяни тільки розпочали спроби наступу на Харківщині, бійці ще вели бої та протистояли противнику. У цей момент представники ДБР уже могли почати діяти.

“З 10 до 15 травня бригада ще вела бойові дії, і я керував діями своїх підрозділів, але в цей час ДБР уже починає смикати мене, моїх офіцерів, підлеглих, солдатів, сержантів із батальйонів, які ведуть бойові дії й перебувають на передньому краї… Я вважаю, що це неправильно”, — заявив Артур Горбенко.

При цьому колишній командир 125-ї бригади ТрО не пам’ятає, коли було призначено службове розслідування, однак 15 травня надійшов наказ про його звільнення без будь-яких пояснень.

“Розслідування тільки почалося, ДБР працює, а командир бригади вже звільнений з посади і призначений у резерв командувача”, — ділиться Артур Горбенко.

Уже після цього надійшло розпорядження про те, щоб екскомбат передав чотири батальйони, які йому підпорядковувалися, іншим бригадам — 42-й і 92-й. Сам Артур Горбенко на цей період разом з управлінням бригади — 30 осіб — залишився на найближчі 2 тижні в Харкові, де його викликали на допити.

Це обурило колишнього командира 125-ї бригади, адже триває війна, існує багато проблем, офіцерів бракує, а тут одразу ціле керівництво на 2 тижні залишили нічого не робити.

“Я вважаю, що це неправильно. Нас повинні були відправити з управлінням бригади, я так думаю, у свої підрозділи, а шановні розслідувачі повинні були прибувати до нас і там із нами працювати. Тут за пару десятків кілометрів — війна, йдуть бойові дії, а ми сидимо… Для мене, як командира бригади, це, чесно кажучи, було принизливо”, — підсумував Артур Горбенко.

Ольга Степанова

Recent Posts

Померла “найстаріша кішка світу”: скільки їй було років (фото)

Розі пішла з життя в коридорі квартири в Норвічі, Велика Британія, поруч із 73-річною власницею…

4 хв. ago

Як вибрати енергоефективний газовий котел: корисні поради

З наближенням опалювального сезону в Україні важливо подбати про те, щоб ваше житло було забезпечене надійним джерелом…

13 хв. ago

У Білгороді ліквідовано російського пропагандиста (відео)

У Білгороді 15 вересня зламали череп кремлівському пропагандисту Олександру Коробову на прізвисько Краб. Він помер…

21 хв. ago

Чоловік зіткнувся з ведмедем, залізши до його лігва: чим це закінчилося (відео)

Сербський блогер зняв на відео момент, коли він зіткнувся з ведмедем, залізши в його лігво.…

32 хв. ago

Що загрожує чоловікам за незаконний перетин кордону під час війни

В умовах воєнного стану в Україні військовозобов'язаним чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати…

40 хв. ago

У Bloomberg оцінили можливість громадянських заворушень у 20 найбільших економіках світу

США поступаються лише Туреччині та Росії серед 20 найбільших економік світу, які, ймовірно, зазнають насильницьких…

48 хв. ago