Названо українські міста, які планує захопити Путін

Багато українців очікують на переломний момент повномасштабної війни восени. Цьому можуть сприяти покращення озброєння ЗСУ та збільшення кількості мобілізованих чоловіків. Проте ворог не припиняє наступ. Стало відомо, які міста планують захопити росіяни.

Колишній речник Генштаба ЗСУ Владислав Селезньов зазначив, що на перебіг бойових дій ключовий вплив матимуть ресурси. Йдеться не лише про техніку та зброю, а й про особовий склад.

Військовий експерт вважає, що жодних контрнаступальних заходів ми не побачимо, бо на це немає ресурсів. Але й обвалу фронту не передбачається. В цілому різкої зміни ситуації на фронті не буде. Ворожа армія не може повністю окупувати Донеччину та Луганщину.

За словами Селезньова, найбільш загрозливим напрямком буде Запорізька область. Він уточнив, що мешканці Маріуполя постійно розповідають про прибуття військових кораблів РФ та кораблі, які доставляють у порт військові вантажі. Аналітик вважає, що рашисти накопичують ресурси та намагатимуться використати їх саме на Запорізькому напрямку.

Ексспікер Генштаба ЗСУ додав, що атаки продовжуватимуться і на півночі Харківщини.

“Позиція Путіна по створенню “санітарної зони” на територіях українського прикордоння незмінна. Незважаючи на шалені втрати, російські війська направляються на забій”, – вказав Владислав Селезньов.

Фахівець пояснив, що Запорізька область потрібна росіянам для стабілізації ситуації. Російський диктатор вимагає від свого генералітета відновлення рубежів та позицій станом на середину 2023 року. Володимир Путін вимагає ліквідацію плацдарму в районі Роботино та північніше від Урожайного, щоб зафіксувати лінію бойового зіткнення.

Селезньов назвав міста, які намагатимуться захопити росіяни. Він припустив, що керівництво РФ буде відтерміновувати питання мобілізації щонайменше до вересня-жовтня, розраховуючи на заморозку конфлікту:

“Путін марить про тотальний контроль над шістьма регіонами, які вписані в російську конституцію: Донецьк, Луганськ, Херсон, Крим, Севастополь, Запоріжжя. Все це, на думку кремлівського диктатора, має стати офіційно визнаною світовою спільнотою територією Росії”.

Військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко наголосив, що до кінця 2024 року ЗСУ будуть в обороні. Найнебезпечніші напрямки – Торецький, Покровський, а також Краматорський. Щоб розпочати контрнаступ у 2025 році, нам потрібно багато техніки, новий рівень підтримки з боку США, а також добитися пікового виснаження ворожої армії.

Ольга Степанова

Recent Posts

Нові сюрпризи для ухилянтів: яке покарання вигадали у ТЦК

Представник комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Олександр Бакумов прокоментував зміни до законопроєкту щодо…

6 хв. ago

Коли будуть перші заморозки в Україні: синоптики розказали, коли очікувати похолодання

В Україну наближається потужний антициклон з півночі, що принесе суху та малохмарну погоду на початку…

13 хв. ago

Померла “найстаріша кішка світу”: скільки їй було років (фото)

Розі пішла з життя в коридорі квартири в Норвічі, Велика Британія, поруч із 73-річною власницею…

22 хв. ago

Як вибрати енергоефективний газовий котел: корисні поради

З наближенням опалювального сезону в Україні важливо подбати про те, щоб ваше житло було забезпечене надійним джерелом…

31 хв. ago

У Білгороді ліквідовано російського пропагандиста (відео)

У Білгороді 15 вересня зламали череп кремлівському пропагандисту Олександру Коробову на прізвисько Краб. Він помер…

39 хв. ago

Чоловік зіткнувся з ведмедем, залізши до його лігва: чим це закінчилося (відео)

Сербський блогер зняв на відео момент, коли він зіткнувся з ведмедем, залізши в його лігво.…

50 хв. ago