У Росії в ударі по Севастополю звинуватили США, — Міноборони РФ

У Міноборони РФ відреагували на обстріл Севастополя в окупованому Криму. Там заявили, що в обстрілі винні США. Про це пише ТАСС.

Вашингтон несе відповідальність за ракетний удар по мирних жителях Севастополя, оскільки всі польотні завдання в американські ракети ATACMS вводяться фахівцями США. Про це заявили в Міноборони РФ, де стверджують, що окупований Крим обстріляли саме цими ракетами.

“Тому відповідальність за навмисний ракетний удар по мирних жителях Севастополя несе, насамперед, Вашингтон”, — ідеться в повідомленні відомства і заявили, що удар американськими ракетами ATACMS не залишиться без відповіді, заявили в МО РФ.

Задимлення в Севастополі Фото: Скриншот

Цікаво, але хронологія подій у Севастополі від росЗМІ змінювалася дуже швидко. Так, спочатку “губернатор” Михайло Развожаєв у своєму Telegram-каналі заявляв, що Сили протиповітряної оборони (ППО) Росії працюють у Севастополі, а всі служби приведені в стан бойової готовності.

Потім губернатор відрапортував про те, що “п’ять повітряних цілей було знищено”.

“Відбиття ракетної атаки завершено. За попередньою інформацією, 5 повітряних цілей знищено в небі над акваторією. Але осколки збитих цілей впали в прибережній зоні”, — йшлося в повідомленні. Тоді Развожаєв повідомив про 14 постраждалих.

Повідомлення про ситуацію в Севастополі Фото: Скриншот

Коли стало зрозуміло, що збиті “п’ять повітряних цілей” були знищені з більш серйозними наслідками, риторика “губернатора” змінилася і він почав писати про “терористичну атаку по цивільній інфраструктурі міста Севастополь” і повідомив, що збито було не п’ять, а чотири ракети.

Повідомлення про ситуацію в Севастополі Фото: Скриншот

Нагадаємо, зараз росЗМІ повідомляють про 124 постраждалих. Місцеві жителі писали в соцмережах, що не чули сирен повітряної тривоги і скаржилися, що сховища закриті.

А український нардеп Олексій Гончаренко зазначив, що пляжі в Любимівці та Учкуївці, де найбільше постраждалих, розташовані “за пару кілометрів” від військового аеродрому Бельбек. Він наголосив, що саме звідти злітає бомбардувати Україну ворожа авіація, але росіяни не закривають пляжі і “прикриваються місцевими жителями, які сидять просто за 1-2 км від цих літаків”.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Ти лох, ти невдаха”: Байден і Трамп “погризлися” під час дебатів

У центрі уваги вибори в США 2024. Вже відбулися перші теледебати між чинним президентом Штатів -…

45 хв. ago

Росія сподівається на прорив фронту, ситуація критична, — експерт

Росія продовжує вірити в можливість оперативного прориву української оборони й просування вглиб території України. Це підтверджується високою…

47 хв. ago

Блокпости ТЦК будуть на кожній вулиці: названо сценарії нової мобілізації після 16 липня

Для оновлення даних у військовозобов’язаних залишилось трохи більше двох тижнів – цей термін спливає 16 липня. Якими…

53 хв. ago

В Україні скасують відключення світла у частині населених пунктів: що відомо

В Україні можуть скасувати відключення світла на прифронтових територіях. Найближчими днями визначать конкретні райони. Про це заявив голова…

59 хв. ago

В Україну йде екстремальна спека: прогноз погоди на вихідні

В Україні встановилася чудова літня погода, проте захід продовжуватимуть поливати дощі. При цьому останній день місяця…

1 годину ago

У Пакистані через аномальну спеку загинули майже 600 людей

Через спеку в Пакистані тисячі людей потрапили до лікарні, померли 568. Про це повідомляє BBC. Зазначається, що…

1 годину ago