Електронним повісткам бути? У Міноборони зробили важливу заяву: коли все розпочнеться

Питання про розсилку е-повісток давно турбує військовозобов’язаних українців, але, як заявили в Міноборони, електронні повістки в Україні зможуть з’явитися тоді, коли з’явиться відповідний закон, пише портал.live.

Поки що в Україні не розпочали роботу над впровадженням електронних повісток для військовозобов’язаних українців, а повістки існують лише у паперовому вигляді. Це пов’язано з тим, що немає законодавчої підстави для старту розробки відповідного сервісу.

Як пояснила заступник міністра оборони Катерина Чорногоренко, додаток відомства з оновлення військово-облікових даних “Резерв+” не має функції розсилки повісток військовозобов’язаним чоловікам.

“Наразі, згідно з чинним законодавством, поняття електронного порядку денного не існує. У додатку Резерв+ немає такого функціоналу”, – зазначила Катерина Чорногоренко.

Також вона розповіла про те, що в Міністерстві оборони зараз не ведуться жодні роботи щодо впровадження електронних повісток у “Резерв+”. Для цього необхідно, щоб народні депутати розробили та ухвалили закон про електронні повістки. І навіть у разі виникнення законодавчого документа запровадження процедури розсилки електронних повісток має супроводжуватись усіма необхідними нормотворчими процедурами.

Водночас в Україні з 16 липня розпочнеться розсилання повісток поштою, які будуть направлені ТЦК рекомендованим листом на адресу прописки військовозобов’язаних громадян. При цьому повістка має бути правильно оформлена та містити необхідні дані, підписи або печатки керівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Інакше військовозобов’язаний зможе відмовитися від повістки. Також це можливо у випадку, якщо повістка надійшла не рекомендованим листом.

Ольга Степанова

Recent Posts

На Івано-Франківщині місцеві жителі перекрили дорогу та заблокували роботу ТЦК (відео)

У Ворохті, що на Івано-Франківщині, місцеві перекрили дорогу і заблокували роботу ТЦК. відповідні відео з'явилися…

19 секунд ago

У Яготині жінка скинула собаку з мосту: поліція взялася за розслідування

Яготинські правоохоронці розпочали розслідування шокуючого випадку жорстокого поводження з твариною. Місцева 65-річна мешканка підозрюється у…

5 години ago

Придбали лише 13 авто: продажі популярної моделі Toyota обвалилися на 99,5%

Попит на гібрид Toyota Prius різко впав. За червень було продано лише 13 хетчбеків. Про це повідомляє сайт Motor1.…

5 години ago

Максим Галкін та Алла Пугачова на межі розлучення

Російський шоумен Стас Барецький, який активно підтримує політику Володимира Путіна та виступає за війну в…

5 години ago

Літак здійснив вимушену посадку через “заражену” їжу (відео)

Рейс Delta, що прямував до Амстердама (Нідерланди), на борту якого перебувало близько 300 осіб, був…

5 години ago

Джефф Безос планує продати акції Amazon: що відомо про угоду

Глава та засновник Amazon Джефф Безос планує продати до 25 млн. акцій своєї компанії до…

5 години ago