Ворог рветься на правий берег Дніпра: йдуть інтенсивні бої під Херсоном

Ситуація на півдні України залишається напруженою, особливо в районі Херсону, де російські окупанти намагаються просунутися на правий берег Дніпра, здійснюючи інтенсивні штурми і дронові атаки. Речник Сил оборони півдня України Владислав Волошин в ефірі телемарафону повідомив про спроби ворога захопити острови в Придніпровському напрямку, що значно загрожує Херсону.

За словами Волошина, ворог використовує швидкісні засоби пересування, такі як мотоцикли, автомобілі-багі та квадроцикли, для проведення атак невеликими групами піхоти. У рамках своїх дій росіяни намагаються взяти під контроль острови Великий, Білогрудий та Козацький, розташовані неподалік від Херсону. Ці території є частиною лінії бойового зіткнення, яка перебуває під вогневим контролем Сил оборони України.

“Противник намагається захопити певні рубежі та проводить доволі інтенсивні штурмові дії невеликими групами піхоти, застосовуючи швидкісні засоби пересування,” – підкреслив Волошин. Ворог намагається прорватися на правий берег, розуміючи, що контроль над островами дозволить посилити загрозу як для Херсону, так і для навколишніх населених пунктів на правобережжі.

Але Сили оборони України тримають оборону, відбиваючи щоденні атаки та знищуючи десятки човнів ворога, що використовуються для переправи. Волошин зазначив, що щодня окупанти завдають від 5 до 10 ударів, використовуючи як безпілотні літальні апарати, так і авіацію.

Водночас російські військові здійснюють удари по цивільній інфраструктурі Херсонщини, зокрема по автомобілях правоохоронців і рятувальників. Це нагадує цілеспрямоване полювання на цивільні транспортні засоби, що викликає обурення місцевих жителів.

На Запорізькому напрямку ситуація не менш складна. Речник повідомив, що противник також проводить штурмові дії малими піхотними групами, застосовуючи важку бронетехніку. Напрямок від Приютного (Запоріжжя) до Великої Новосілки (Донеччина) є особливо активним. Розвідка не виключає, що важку техніку росіяни використовуватимуть не лише для транспортування своїх підрозділів, але й для підтримки їхніх наступальних дій.

Серед штурмових груп противника, за даними Волошина, є колишні “вагнерівці”, в’язні, а також професійні солдати. Це підкреслює, що росіяни намагаються використовувати всі можливі ресурси для посилення своїх позицій на лінії фронту.

“Ситуація на півдні дуже напружена, але наші сили дають відсіч, і ворог не може прорватися,” – зазначив Волошин. За його словами, окупанти намагаються нарощувати чисельність штурмових груп, але українські військові ефективно відбивають атаки, знищуючи техніку та зриваючи плани росіян.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Підвищення тарифів на світло: Мінфін офіційно попередив українців

Оновлений Меморандум МВФ за результатом пʼятого перегляду програми Extended Fund Facility (EFF) не включає зобовʼязань…

12 хв. ago

Український продюсер отримав вирок у Росії: у чому його звинувачують

Басманний суд Москви засудив українського режисера і продюсера Олександра Роднянського до 8,5 років колонії у…

21 хв. ago

Дивовижний факт: що буде, якщо їсти квашену капусту щодня

З наближенням холодів квашена капуста стає улюбленими ласощами багатьох. Крім приємного смаку, вона має численні…

42 хв. ago

Податківиця-депутатка з Рівного позичила майже 3 мільйони гривень у 12-річного сина

Очільниця податкової на Сумщині взяла в борг майже 3 мільйони гривень у свого 12-річного сина.…

53 хв. ago

Сусід подав до суду на подружжя через півня: до чого тут пернатий

У Франції розлючений чоловік подав до суду на пару через гучне кукурікання їхнього півня. Про…

1 годину ago

8 кроків до ідеального гардероба: стилістка дала топові поради для всіх дівчат

Поро них на своїй сторінці в інстаграмі розповіла стилістка Юліко. За її словами, ідеальний гардероб має бути…

1 годину ago