Росія може розпочати наступ на Запоріжжя, – The Economist

Наступною ціллю російських окупаційних військ в Україні може бути Запоріжжя. Ворог може розпочати наступ на це місто, повідомляє The Economist із посиланням на високопоставленого українського чиновника. 

“Те саме джерело припускає, що Росія, можливо, вже повернула собі до половини території, яку Україна захопила в Курській області в серпні 2024 року, що стало єдиним значним просуванням України після невдалого контрнаступу 2023 року”, – пише видання. 

Зазначається, що справи на полі бою виглядають “похмуро”. Росія досягає значного прогресу, наступаючи одночасно в кількох точках вздовж 1000-кілометрової лінії фронту, незважаючи на приголомшливо високі втрати. За американськими оцінками, окупанти вже втратили в Україні 600 000 солдатів вбитими і пораненими.

“Росія перебуває в процесі оточення Покровська, важливого логістичного вузла на сході України, і просувається далі на південь, взявши під контроль висоти навколо Вугледара”, – йдеться у матеріалі. 

Та занепокоєння України виходить за межі подій на лінії фронту. Західна підтримка останнім часом виглядає ще більш хиткою, ніж раніше. Цього тижня “Велика сімка” уточнила деталі кредиту в розмірі $50 млрд, який буде виплачуватися за рахунок відсотків від заарештованих російських активів; остаточна домовленість має бути досягнута в найближчі кілька днів.

Проте можлива перемога Дональда Трампа на виборах президента США, до яких залишилося два тижні, може перекрити більшу частину прямої військової допомоги. Перемога Камали Гарріс також нічого не обіцяє. Німеччина, другий за величиною донор України, вже дала зрозуміти, що допомога у майбутньому скоротиться. Франція – теж. 

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Моді закликав Путіна зупинити війну: подробиці

Війна Росії та України має закінчитися миром, заявив прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді на переговорах з…

5 хв. ago

Витік секретних документів про військові плани Ізраїлю. Пентагон прокоментував

Речник Міністерства оборони США генерал Патрік Райдер заявив, що Пентагон співпрацює з правоохоронними органами, які проводять розслідування щодо витоку…

14 хв. ago

В Україні готовність до виборів зросла: нове дослідження виявило зміни в настроях українців

В Україні неочікувано зросла готовність громадян до виборів. Якщо раніше 40% опитаних виступали проти виборів…

25 хв. ago

Стосується всіх, у кого стоїть газова плита – термінове попередження про велику небезпеку

Повідомляється важлива інформація для користувачів газових плит в Україні щодо їх безпечної експлуатації у опалювальний…

34 хв. ago

Податкова вимагає доступу до всіх рахунків українців: у НБУ занепокоїлись

Податкова хоче отримати доступ до даних про банківські рахунки українців та бізнесу - це суттєво…

41 хв. ago

У ТЦК чекають багатодітних батьків: коли мобілізація неминуча та хто отримає відстрочку

В Україні батьки, які мають кількох дітей, мають право на відстрочку від призову, але нещодавні…

49 хв. ago