Росіяни перейшли річку Кашлагач біля Вугледару: місто можуть оточити,

Російські військові перейшли річку Кашлагач на заході від Вугледару на Донеччині. Це створює загрозу оточенню міста. Про це повідомляє доброволець 24-го окремого штурмового батальйону (ОШБ) “Айдар” з позивним “Осман” Станіслав Бунятов. Він каже, це означає, що Вугледар може незабаром опинитися в оточенні.

Про це “Осман” написав у телеграм-каналі. На його думку, рано чи пізно українські сили можуть прийняти рішення, чи залишатися в місті, чи вийти з нього, щоб уникнути оточення.

За його словами, росіяни змогли перейти річку Кашлагач. Це означає, що “скоро місто візьмуть в кліщі”. 

“Перспективи утримувати позиції в таких умовах не дуже обнадійливі, особливо якщо взяти до уваги спроби ворога розвивати успіх в напрямку дороги Богоявленка — Вугледар”, – додає військовий.

Офіційної інформації з цього приводу немає. У зведенні за 21 вересня Генштаб лиш уточнив, що на Времівському напрямку окупанти дев’ять разів штурмували українські позиції у районах Вугледару, Катеринівки, Водяного та Павлівки. Для атак активно використовували бомбардувальну авіацію.

Що відбувається у Донецькій області

Інститут вивчення війни повідомляє, що 20 і 21 вересня російські війська продовжували наступ на південний схід від Сіверська. На захід від Соледара працюють медичні підрозділи бригади “Вовки” (Російський добровольчий корпус).

У районі Часового Яру російські війська також здійснили наступ, проте без суттєвих успіхів. Тим часом у центрі Торецька та на південний захід від міста російські сили дещо просунулися, що підтверджується геолокаційними кадрами.

На північний схід і південний схід від Покровська російські війська продовжували наступ, але 21 вересня не досягли значних результатів. Крім того, сили на південний захід від Донецька окупанти провели механізований наступ.

Коломієць Надія

Recent Posts

Брат Кейт Міддлтон встановив принизливий рекорд у коледжі

37-річний Джеймс Міддлтон, заводчик собак, бізнесмен і брат принцеси Уельської Кетрін, написав книжку спогадів "Знайомтеся,…

3 хв. ago

Тарифи на електроенергію: чому у Європі ціни падають, а в Україні тільки зростають

Ціни на електроенергію для мешканців Європи значно знизилися, про це розповів енергетичний експерт Олег Попенко.…

12 хв. ago

До Землі наближається астероїд, який стане другим Місяцем

До Землі наближається астероїд 2024 PT5, який потрапить в гравітаційну пастку нашої планети і тимчасово стане другим…

21 хв. ago

Трамп не балотуватиметься у 2028 році, якщо програє вибори у листопаді

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що не балотуватиметься на пост глави держави у…

29 хв. ago

По річці Сейм рухається повторне забруднення: що відомо

На річці Сейм повторне забруднення продовжує рухатися по руслу. Покращення фіксується тільки по пункту села Чумакове. Там прозорість води збільшилася,…

38 хв. ago

Винне суспільство: у Раді пояснили, коли приймуть закон про демобілізацію і строки служби

В Україні не розв'яжуть питання зі строками служби та можливістю демобілізації, поки будуть проблеми з мобілізацією та…

47 хв. ago