Обмежений термін служби мобілізованих: Безугла зробила важливу заяву

Питання про терміни служби військовослужбовців є одним із найбільш гострих та дискусійних в українському суспільстві. Особливо гостро він став в умовах повномасштабної війни, коли потреба у професійної і вмотивованої армії стала очевидною.

Докладніше про те, що буде з терміном служби мобілізованих, повідомляє нардеп Мар’яна Безугла в мережі Telegram, пише Стіна.

Безугла обґрунтовано вказує на те, що пропозиція про встановлення терміну служби у 36 місяців була найбільш опрацьованою та близькою до реалізації. Однак, на її думку, через тиск з боку Генерального штабу ЗСУ та небажання Комітету з національної безпеки, оборони та розвідки йти на конфронтацію, цю ініціативу було відхилено.

Нардеп висловлює глибоке розчарування у роботі Комітету, який, на його думку, фактично не виконує своїх функцій. Замість захисту інтересів країни та армії Комітет піддається впливу військових лобі і не робить рішучих дій для вирішення нагальних проблем. Особливу критику викликає голова Комітету Олександр Завітневич, якого автор звинувачує у непрофесіоналізмі та корупції.

Безугла наголошує, що самовільне залишення частини (СЗЧ) не є вирішенням проблеми. Це не лише протизаконно, а й дискредитує збройні сили. Необхідно шукати легальні та цивілізовані способи вирішення проблеми термінів служби.

Коломієць Надія

Recent Posts

Маск обіцяє запустити 5 місій на Марс у найближчі два роки

Компанія SpaceX планує у найближчі два роки запустити "близько п’яти" безпілотних місій на Марс за…

9 хв. ago

Українцям ускладнили перетин кордону з Польщею, Румунією та Угорщиною – причина

Через ремонтні роботи, що обмежують рух транспорту, перетин кордону з Польщею, Румунією та Угорщиною з України ускладнено.…

16 хв. ago

Загадкове затоплення яхти мільярдера на Сицилії: звідки взявся восьмий труп і до чого тут спецслужби

В один день з Лінчем помер його діловий партер та співвідповідач у справі про шахрайство…

27 хв. ago

Нардеп поставив крапку у питанні демобілізації

В Україні демобілізація неможлива, поки триває військовий стан. Про це заявив нардеп Сергій Рахманін в інтерв'ю "Українській…

36 хв. ago

Брат Кейт Міддлтон встановив принизливий рекорд у коледжі

37-річний Джеймс Міддлтон, заводчик собак, бізнесмен і брат принцеси Уельської Кетрін, написав книжку спогадів "Знайомтеся,…

51 хв. ago

Тарифи на електроенергію: чому у Європі ціни падають, а в Україні тільки зростають

Ціни на електроенергію для мешканців Європи значно знизилися, про це розповів енергетичний експерт Олег Попенко.…

1 годину ago