Україна в Курській області оточує 3000 російських солдатів та готується до довгих боїв, — WSJ

Українські війська заявили, що вони збираються оточити близько 3000 російських солдатів, затиснутих біля річки Курської області Росії. Про це йдеться у матеріалі The Wall Street.

Для завдання ударів по мостах військові використовували поставлені США ракетні системи Himars і безпілотники з вибуховими пристроями.

“Операція України від 6 серпня поставила в незручне становище президента Росії Володимира Путіна, взявши під контроль десятки міст і сіл на території, більшу за ту, яка була захоплена Росією за рік до наступальних операцій. Сили Києва тепер розширюють свій контроль уздовж кордону і завдають ударів по російським шляхам постачання, у той час, як Москва посилює контратаки, використовуючи масивні планерні бомби та війська, перекинуті з України та інших частин Росії”, — повідомляє видання.

За словами військового стратега та відставного генерал-майора австралійської армії Міка Раяна, у Курську Україна не прагне глибшого просування. Натомість вона збільшує ширину своєї операції в Росії.

Старший науковий співробітник Центру Карнегі Росія-Євразія Тетяна Станова вважає, що у Москві немає паніки щодо ситуації на Курщині. Президент РФ Володимир Путін вважає, що наступ України не має великого впливу на його ширший стратегічний розрахунок — захопити всю Донеччину, призвести до падіння української влади та полегшити шлях до переговорів, вигідних Росії.

“Разом з тим українська операція завдала удару по обіцянці Путіна, що війна, яку він називає “спеціальною військовою операцією”, буде обмежена Україною і вплине на життя простих росіян. Деякі з українського військового командування вже давно стверджують, що змусити росіян відчути війну має бути ключовою частиною стратегії Києва, оскільки це посилює тиск на Путіна з метою її припинення”, – зазначає The Wall Street.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago