Росія готується посилити наступ на Харківщині: ISW

Протягом останніх днів російські війська продовжували локальні наступальні операції на північ і північний схід від Харкова, хоча значного просування не було. Однак окупанти активно готуються до посилення наступу на Харківщині. Вони розгортають додаткові штурмові підрозділи та проводять перегрупування.

Аналітики ISW повідомляють про значну активність загарбників поблизу Глибокого та Вовчанська. Згідно зі звітом Інституту вивчення війни, в цей же час українські війська контратакували біля Глибокого. Аналітики зазначають, що військове командування РФ продовжує посилювати свої війська під Глибоким і Вовчанськом для проведення наступальних дій на Харківському напрямку.

Російський військовий блогер заявив, що окупанти намагаються перешкодити українським силам перетнути Трав’янське водосховище. Українське Харківське оперативно-тактичне угруповання військ повідомило, що окупанти розгорнули додаткові штурмові групи 155-ї окремої морської піхотної бригади та 18-ї мотострілецької дивізії. Крім того, загарбники проводять перегрупування штурмових груп кількох російських мотострілецьких полків.

Тим часом українське харківське командування повідомило, що російське командування готує частини 153-го танкового полку для ударів по Вовчанську. Заступник командира української бригади на Харківському напрямку зазначив, що російські військовослужбовці проходять тренування від двох до шести тижнів перед відправленням на фронт, але не отримують точної інформації про реальну ситуацію перед боями.

Президент Володимир Зеленський розповідав, що Росія прагнула скористатись затримкою військової допомоги з боку США, щоб захопити Харків. Однак цього очільнику держави-агресора зробити не вдалось.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

3 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

3 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

3 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

3 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

3 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

3 години ago