Путіну довіряти не можна: генерал США сумнівається у мирному договорі між Україною та РФ

Війна, яка триває в Україні, знаходиться у глухому куті. Але Росія не готова до переговорів переговори і довіряти Путіну не можна, заявив під час зустрічі в університеті Принстона, присвяченій глобальним викликам, ексочільник Об’єднаного комітету начальників штабів генерал у відставці Марк Міллі.

Росії не вдалось досягти поставлених цілей, причому російські сили зазнали дуже суттєвих втрат під час повномасштабної агресії проти України, — наголосив він.

Міллі зазначив, що за його оцінкою, у цієї війни немає суто військового вирішення, але главі Кремля Володимиру Путіну не варто довіряти.

“Малоймовірно, що комусь вдасться досягти політичного вирішення військовим шляхом. Тому обидві сторони повинні визнати це і знайти альтернативний метод розв’язання політичної проблеми — переговори. Але річ у тому, що треба бути реалістами — росіяни явно не готові до переговорів. Путін — не надійний партнер для переговорів”, – висловив власну думку Марк Міллі.

Він наголосив, що рішення про проведення переговорів буде за Україною, але, за його спостереженнями, офіційний Київ поки що також не готовий до ведення перемовин з супротивником.

Нагадаємо, 7 червня глава Кремля Володимир Путін заявив, що Росія нібито готова вести переговори з Україною. Однак вони повинні враховувати “сьогоднішні реалії”.

19 червня державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Путін помиляється, якщо думає, що зможе пережити Україну чи будь-кого із її партнерів. Допомога Києву, за його словами, демонструє практичні результати, зокрема й те, що країна може відбити агресію ворога.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Залишилося 7 днів”: чоловік виявив моторошну знахідку за своїм сміттєвим баком (фото)

Повернувшись пізно ввечері додому з роботи, чоловік жахнувся, виявивши поруч зі сміттєвим відром трикутну язичницьку…

2 години ago

Подорож на край світу: за чим вікінги пливли до самого серця Арктики

Вікінги розпочали надзвичайні пошуки дорогоцінної слонової кістки, просунувшись у найвіддаленіші північні регіони Землі. Пошуки привели…

2 години ago

Не можна залишати: експерт назвав електричні прилади, які “висмоктують” гроші

Криза вартості життя все ще залишається реальністю і багато людей намагаються заощадити гроші там, де…

2 години ago

Нетаньягу назвав причину ліквідації лідера “Хезболли”

Вчора внаслідок авіаударів Ізраїль ліквідував лідера "Хезболли". Сьогодні, 28 вересня, ізраїльський прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу назвав…

2 години ago

Без нього за кермо не пустять: водіям потрібно отримати спеціальний код

З метою підвищення безпеки дорожнього руху та гармонізації українського законодавства з європейськими стандартами, в Україні…

2 години ago

Дженніфер Лопес показала Бену Аффлеку, що він втратив (фото)

55-річна американська акторка і співачка Дженніфер Лопес, яка 20 серпня подала на розлучення з Беном Аффлеком через…

2 години ago