Мобілізація у липні: чи призвуть до ЗСУ чоловіків, які не проходили строкову службу

Мобілізувати до ЗСУ можуть чоловіків від 18 до 60 років за винятками, передбаченими законодавством. Непроходження строкової служби не є підставою для звільнення від призову. Про це повідомив юрист Данило Гончаренко.

Коли мобілізують чоловіків, які не проходили строкову службу

Він зауважив, що ті, хто не проходив строкову військову службу, формують так званий громадський резерв. У результаті ці чоловіки можуть бути залучені для комплектування і поповнення радів військових ЗСУ, Нацгвардії та інших військових формувань. Тому єдиною умовою для їхнього призову є придатність до служби за висновком ВЛК.

“Водночас зважаючи на відсутність попередньої військової підготовки, таких новобранців спершу необхідно навчити основам військової справи в навчальних центрах чи на полігонах до того, як вони зможуть безпосередньо долучитися до бойових дій”, — сказав Данило Гончаренко.

За його словами, таких громадян не можна відразу відправити на передову без належного навчання. Цей резерв — важливе джерело для періодичного ротаційного поповнення особового складу в разі триваючого конфлікту та потреби в додаткових силах.

Юрист додав, що перед відправленням до військової частини такі громадяни повинні пройти військову підготовку, метою якої є надання необхідним навичок володіння зброєю, тактичної підготовки та засвоєння основ військової справи.

Ольга Степанова

Recent Posts

Виготовляли меблі для Путіна: СБУ викрила харківське підприємство, яке працювало на окупантів

Служба безпеки України викрила меблеву компанію у Харкові, яка з початку повномасштабного вторгнення російських терористів працювала з…

8 хв. ago

Розлетівся на понад 100 фрагментів: у космосі вийшов із ладу російський супутник

Російський супутник «Ресурс-П1» вийшов із ладу та розпався на понад 100 уламків, які можна відстежити.…

11 хв. ago

Трампова журба: вродлива, надзвичайно вродлива Тейлор Свіфт його не любить

Експрезидент та фаворит республіканців на виборах президента США Дональд Трамп знову на перших шпальтах ЗМІ.…

30 хв. ago

Незвичайне асорті на зиму: закриваємо огірки разом із помідорами

Багато кулінарів намагаються закрити багато різної консервації, щоб ласувати взимку. Якщо хочеться здивувати сім’ю, пропонуємо зробити…

32 хв. ago

У Раді запропонували знизити мобілізаційний вік до 40 років: “Війни виграє тільки молодь“

У Верховній Раді обговорюють ефективність нового закону про мобілізацію. Прозвучали пропозиції щодо зниження верхньої межі…

34 хв. ago

Дочка Білла Гейтса підтвердила свої стосунки: хто став її обранцем (фото)

21-річна молодша дочка Білла Гейтса Фібі офіційно підтвердила свої стосунки з 25-річним Артуром Дональдом, старшим…

36 хв. ago