У Сумах блекаут через нічну атаку “Шахедів” – Дрозденко

Місто Суми повністю знеструмлено внаслідок атаки ворожих ударних безпілотників типу “Шахед”, яка сталась у ніч проти 22 травня. Вони вдарили по енергооб’єктах у Шосткі та Конотопі. У цих містах також перебої зі світлом.

Про масштабне відключення світла у місті повідомив у Telegram-каналі начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко. За його словами, на цей час Суми взагалі не отримують електроенергію. Живлення є лише для об’єктів критичної інфраструктури.

“У зв’язку із ворожою атакою місто Суми не отримує електричну енергію. Очікуємо на відновлення та в першу чергу забезпечуємо критичну інфраструктуру”, – повідомив Дрозденко.

Удари по Сумській області

Армія РФ майже щодня завдає ударів по Сумській області. Найбільше страждають прикордонні населені пункти, до яких росіяни дістають з РСЗВ. Через це оголосили часткову евакуацію. 

Так, 10 травня росіяни вдарили з артилерії по Есманській громаді Шосткинського району. Унаслідок обстрілу загинула 64-річна жінка, а її 17-річна онука отримала поранення.

Наприкінці квітня загарбники обстріляли Білопілля в Сумській області. Вони гатили з артилерії та “Градів”. Загинули дві жінки. А 25 квітня окупанти вдарили по Смілі на Сумщині. 

Днями раніше під ворожим ударом опинилось місто Суми. Влучили по цивільній інфраструктурі та житловому сектору. Частково зруйнована покрівля нежитлового приміщення, яка також загорілася. Відомо, що внаслідок атаки постраждали троє людей. 

Ольга Степанова

Recent Posts

На Гаїті озброєна банда розстріляла 70 людей

До міста Понт-Сонде, в сільськогосподарському регіоні Артібоніт на заході Гаїті, увірвалися члени банди та вбили щонайменше…

6 хв. ago

Білковий сніданок за 5 хв: детальний рецепт

Сніданок – один з найважливіших прийомів їжі. Саме він створює настрій на весь день та…

10 хв. ago

Третя платіжка за газ: Газмережі попередили, за що потрібно заплатити людям

На початку жовтня Дніпровська філія «Газмережі» інформувала своїх клієнтів про старт розсилки платіжок за технічне…

20 хв. ago

“Це зовсім інші люди”: Залужний виступив проти зниження мобілізаційного віку

Надзвичайний повноважний посол у Великій Британії та колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вважає, що в Україні не…

30 хв. ago

Це точно не привиди: учені знайшли причину виникнення голосів у голові

Вчені зробили нове відкриття в галузі слухових галюцинацій. Під час нового дослідження з'явилося уявлення про…

41 хв. ago

Сьогодні частину України накриють осінні дощі: де буде похмуро та мокро (карта)

У суботу, 5 жовтня, частину України охоплять дощі. Похмура погода з опадами буде на заході,…

42 хв. ago