У Сумах блекаут через нічну атаку “Шахедів” – Дрозденко

Місто Суми повністю знеструмлено внаслідок атаки ворожих ударних безпілотників типу “Шахед”, яка сталась у ніч проти 22 травня. Вони вдарили по енергооб’єктах у Шосткі та Конотопі. У цих містах також перебої зі світлом.

Про масштабне відключення світла у місті повідомив у Telegram-каналі начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко. За його словами, на цей час Суми взагалі не отримують електроенергію. Живлення є лише для об’єктів критичної інфраструктури.

“У зв’язку із ворожою атакою місто Суми не отримує електричну енергію. Очікуємо на відновлення та в першу чергу забезпечуємо критичну інфраструктуру”, – повідомив Дрозденко.

Удари по Сумській області

Армія РФ майже щодня завдає ударів по Сумській області. Найбільше страждають прикордонні населені пункти, до яких росіяни дістають з РСЗВ. Через це оголосили часткову евакуацію. 

Так, 10 травня росіяни вдарили з артилерії по Есманській громаді Шосткинського району. Унаслідок обстрілу загинула 64-річна жінка, а її 17-річна онука отримала поранення.

Наприкінці квітня загарбники обстріляли Білопілля в Сумській області. Вони гатили з артилерії та “Градів”. Загинули дві жінки. А 25 квітня окупанти вдарили по Смілі на Сумщині. 

Днями раніше під ворожим ударом опинилось місто Суми. Влучили по цивільній інфраструктурі та житловому сектору. Частково зруйнована покрівля нежитлового приміщення, яка також загорілася. Відомо, що внаслідок атаки постраждали троє людей. 

Ольга Степанова

Recent Posts

В Ірані обрали президента – переміг Масуд Пезешкіян: що про нього відомо

В Ірані у другому турі президентських виборів, які пройшли 5 липня, переміг Масуд Пезешкіан, що обіцяв "відкрити…

2 години ago

Як мати молодший вигляд: універсальні правила макіяжу

З часом змінюється не лише світогляд, досвід та зовнішній вигляд людини, а й підхід до…

3 години ago

Чарівні створіння: учені пояснили, чому собаки пильно дивляться на людей

Люди й собаки тисячоліттями живуть пліч-о-пліч — за цей час вони встигли здобути репутацію найкращих друзів…

3 години ago

За яких умов військовозобов’язаний може відмовитися від проходження ВЛК

В Україні все частіше виникають ситуації, коли призовники стикаються з порушеннями під час проходження військово-лікарської комісії (ВЛК).…

3 години ago

Сильної спеки не буде: субота потішить українців теплом (карта)

У суботу, 6 липня, сильна спека дасть українцям невеликий перепочинок - у більшості областей температура…

3 години ago

Українці з авто можуть не отримати субсидії у липні: кого це торкнеться

Деяким категоріям одержувачів субсидій в Україні з 1 липня не буде автоматично продовжено їхнє призначення. Залежить це…

3 години ago