У Сумах блекаут через нічну атаку “Шахедів” – Дрозденко

Місто Суми повністю знеструмлено внаслідок атаки ворожих ударних безпілотників типу “Шахед”, яка сталась у ніч проти 22 травня. Вони вдарили по енергооб’єктах у Шосткі та Конотопі. У цих містах також перебої зі світлом.

Про масштабне відключення світла у місті повідомив у Telegram-каналі начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко. За його словами, на цей час Суми взагалі не отримують електроенергію. Живлення є лише для об’єктів критичної інфраструктури.

“У зв’язку із ворожою атакою місто Суми не отримує електричну енергію. Очікуємо на відновлення та в першу чергу забезпечуємо критичну інфраструктуру”, – повідомив Дрозденко.

Удари по Сумській області

Армія РФ майже щодня завдає ударів по Сумській області. Найбільше страждають прикордонні населені пункти, до яких росіяни дістають з РСЗВ. Через це оголосили часткову евакуацію. 

Так, 10 травня росіяни вдарили з артилерії по Есманській громаді Шосткинського району. Унаслідок обстрілу загинула 64-річна жінка, а її 17-річна онука отримала поранення.

Наприкінці квітня загарбники обстріляли Білопілля в Сумській області. Вони гатили з артилерії та “Градів”. Загинули дві жінки. А 25 квітня окупанти вдарили по Смілі на Сумщині. 

Днями раніше під ворожим ударом опинилось місто Суми. Влучили по цивільній інфраструктурі та житловому сектору. Частково зруйнована покрівля нежитлового приміщення, яка також загорілася. Відомо, що внаслідок атаки постраждали троє людей. 

Ольга Степанова

Recent Posts

У Києві спалахнув маршрутний автобус біля університету – відео

У суботу, 29 червня, у Києві загорівся маршрутний автобус рейсу №212. Це сталося поблизу гуртожитка Національного університету біоресурсів і…

5 хв. ago

Ікона стилю: 5 неперевершених образів Саманти Джонс із “Секс і місто”

Через 26 років після зйомок завершального сезону серіалу "Секс і місто" одна з головних героїнь…

3 години ago

Синоптики дали прогноз на липень: яка погода чекає на українців

На початку липня по всій території України утримається спекотна погода. Стовпчики термометрів у деяких областях досягнуть…

3 години ago

У Раді пропонують підняти зарплату помічникам депутатів: цифра шокує

Народні депутати планують підняти зарплати своїм помічникам. До парламенту внесли законопроєкт про встановлення щомісячної грошової винагороди на…

3 години ago

Пророцтво “живого Нострадамуса” про астероїд збулося: чого варто очікувати

Бразильський екстрасенс Атос Саломе зробив сміливу заяву про астероїд, яка збулася. Про це пише Daily Star.…

3 години ago

ДБР перевірить дії Содоля під час командування обороною Харківського напрямку

Слідчі перевірять дії генерал-лейтенанта Юрія Содоля під час його командування обороною Харківського напрямку. Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням…

4 години ago