“Мабуть, від міста нічого не залишиться”: військовий розповів про ситуацію у Вовчанську

У Вовчанську Харківської області тривають бої, причому у місті присутні як російські загарбники, так і українські захисники. При цьому складно стверджувати, під чиїм контролем перебуває та чи інша частина, оскільки позиції весь час переходять “з рук в руки”. Про це “24 Каналу” розповів військовослужбовець ЗСУ та політолог Кирило Сазонов.

“Продовжуються бої за місто. Там є і ворог, і наші. Можна дуже умовно казати, хто яку частину контролює, оскільки позиції переходять від одної сторони до іншої, потім назад. Десь сірі зони, де нікого нема, хтось намагається обійти. Нема такої лінії фронту, щоб можна було точно вирахувати”, – сказав він.

За словами Кирила Сазонова, часто у соціальних мережах можна побачити, як пишуть, що Україна контролює “ось такий” відсоток Вовчанська, а Росія – “такий”. Проте насправді ситуація постійно змінюється.

“На жаль, у тій частині міста, яка перебуває під контролем ЗСУ, постійно прилітають артилерія, снаряди, ракети, КАБи. Місто руйнують. Мабуть, від міста нічого не залишиться. Про це заявляє не генштаб. Таке бачення побратимів. На їхній ділянці ось таке враження”, – сказав він.

Нагадаємо, що 22 травня російські окупанти обстріляли автомобіль поліції у Вовчанську Харківської області під час евакуації. Через ворожу атаку загинув один поліцейський.

Крім того, 22 травня у Харківській ОВА повідомили, що 60% міста Вовчанськ знаходиться під контролем Сил оборони України.

Ольга Степанова

Recent Posts

ЦАХАЛ розпочав нову наземну операцію у Секторі Газа і оточив місто Джабалія

Армія оборони Ізраїлю заявила в неділю, що в рамках нової наземної операції оточила місто Джабалія на півночі…

6 секунд ago

На війні з Росією загинув зять Ірини Фаріон

Військовий Василь Особа, який був чоловіком Софії Семчишин, доньки мовознавиці Ірини Фаріон, загинув на війні…

3 хв. ago

Як вплине на мобілізацію зміна термінів явки до ТЦК: пояснення адвоката

Скорочення термінів явки до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) жодним чином принципово нічого…

43 хв. ago

Найбагатша росіянка втратила половину свого статку

Засновниця російського гіганта онлайн-торгівлі Wildberries Тетяна Кім, яка вважається найбагатшою жінкою в Росії втратила майже…

46 хв. ago

В Україні знову буде тепло: прогноз погоди на тиждень, 7-13 жовтня

Наступного тижня в Україні очікується помірно тепла погода, з періодичними дощами, які подекуди супроводжуватимуться грозами. Про…

50 хв. ago

Ліміти на карткові перекази: ПриватБанк скасує обмеження для частини клієнтів

На деяких клієнтів ПриватБанку не буде поширюватись ліміт на перекази з картки на картку, встановлений…

1 годину ago